USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Опублікували нові «плівки Єрмака». Як призначали міністра агрополітики Лещенка

23 Грудня 2020 21:02
Народний депутат Гео Лерос опублікував нову серію «плівок Єрмака». У ролику він розповідає, як нещодавно призначений міністр аграрної політики та продовольства (Мінагропрод) України Роман Лещенко потрапив на цю посаду через «ліфт Єрмака».

Як передає Страна, відео з’явилося на ютюб-каналі Лероса 23 грудня.

Йдеться про події річної давності.

«Я знав, що під Романа Лещенка створювали ціле міністерство, готуючи його в міністри. Тому притримав цей матеріал, щоб потім не розповідали, що люди з «плівок Єрмака» – плід хворої уяви брата глави Офісу президента», – сказав Лерос і нагадав сказані в травні слова Володимира Зеленського про те, що жодної людини із згаданих «плівок» немає на посадах.

Потім Лерос згадав, що записи велися з 2019-го до кінця січня 2020 року.

У новій «серії» плівок показані два співрозмовника в ресторані. Один з них залишається за кадром, а другий – це Олександр Луцький (колись людина мера Києва Леоніда Черновецького, а з 2015 до 2018 року очолював земельне агентство). Луцький говорить: мовляв, треба, щоб Зеленський зустрівся з Лещенком – тоді уповноваженим президента із земельних питань. На цій зустрічі Лещенко повинен буде пояснити главі держави, наскільки Геокадастру необхідний керівник в особі Луцького (до слова, минулого тижня Лещенко з трибуни Ради заявив, що не має нічого спільного з цим чиновником.)

Потім Лерос нагадав, що Лещенко став уповноваженим із земельних питань на початку грудня минулого року. Після цього він майже відразу ж став організовувати аудієнцію Луцького у Зеленського, щоб на ній вирішити питання призначення Луцького в Геокадастр, минаючи конкурс. У цьому Лещенку взявся допомагати брат Єрмака Денис – за винагороду від Луцького.

На доказ того, що Денис Єрмак брав за допомогу гроші, Лерос зробив запис його розмови з постійним фігурантом «плівок» Дмитром Штаньком, який 16 років пропрацював в органах внутрішніх справ. На записі Єрмак і Штанько обговорюють, що робити з грошима Луцького, і вирішують їх не чіпати, поки не буде якоїсь конкретики щодо його призначення. Що цікаво, Луцький заніс першу частину хабара за своє призначення ще в жовтні 2019 року. Загальна сума хабара склала 100 тисяч доларів.

Однак схема не спрацювала: тодішній прем’єр Олексій Гончарук призначив главою Геокадастру Дениса Башлика. За словами Луцького ​​із запису з ресторану, таким чином прем’єр «наклав на повний зріст на президента».

Після звільнення Гончарука звільнили з посади і Башлика. Але, оскільки Луцький був уже засвічений на плівках, на місце Башлика призначили товариша Луцького – Романа Лещенка. Останній з поста глави Геокадастру минулого тижня пішов на підвищення – на посаду міністра агрополітики.
Як повідомлялося раніше, нардепу Гео Леросу, який опублікував скандальні «плівки Єрмака», спалили авто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Українець Показати IP 23 Грудня 2020 21:46
73 % - як ви українцям в очі дивитесь ?
А до Українець Показати IP 24 Грудня 2020 11:35
а дпя 73%-какая разніца! головне щоб на плюсах був 95 квартал

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus