USD 40.32 40.75
  • USD 40.32 40.75
  • EUR 40.50 40.80
  • PLN 10.10 10.30

СБУ використала ТЦК як помсту проти журналіста через розслідування, – Слідство.Інфо

6 Квітня 2024 13:30
У понеділок 1 квітня в Оболонському районі Києва до журналіста «Слідства.Інфо» Євгенія Шульгата підійшли співробітники ТЦК та намагалися вручити повістку.

Про це повідомили у «Слідство.Інфо».

У розмові військовослужбовці зазначили, що нещодавно Євгенію виповнилося 27 років і він не прийшов до ТЦК оновити дані.

Журналіст усе фіксував на камеру, але повістку не взяв. Військові зафіксували відмову й пішли.

Журналісти дістали відео з камери спостережень. На ньому видно, що о 21:08 журналіст заходить у торговий центр.

Читати ще: В СБУ заявили, що працівників, які слідкували за Bihus.Іnfo, відправили на схід

Вже за кілька хвилин до супермаркету заходять двоє співробітників ТЦК. Разом з ними – чоловік у цивільному одязі. Журналісти вважають, що людина у цивільному давала вказівки співробітникам ТЦК.

Поки журналіст перебуває у супермаркеті, чоловік у цивільному ходить біля кас, а потім швидко повертається до військових. Активно жестикулює, показуючи військовим у різні боки та залишає торговий центр. Менше ніж за хвилину військові підійшли до журналіста.

З побаченого можна зробити висновок, що цей чоловік вказує військовим на Євгенія Шульгата. Коли співробітники ТЦК підійшли до журналіста, вони назвали його на ім’я.

Журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували представників Соломʼянського ТЦК.

Один з них підтвердив, що працює саме у цьому ТЦК, однак на запитання про події у торговому центрі відповідати відмовився. Сказав, що такі запитання – лише через командування. Так само відреагував і його колега.
Військовослужбовці не погодилися назвати особу, яка вказувала їм, кому саме треба вручити повістку. Журналісти відправили запит з детальними запитаннями щодо інциденту до Генштабу ЗСУ. Можливо там пояснять, на яких підставах ця людина в цивільному одязі віддає вказівки військовослужбовцям.

Джерела журналістів допомогли зрозуміти, хто саме той чоловік, який керував представниками ТЦК. То міг бути Олексій Володимирович Біленко – людина, близька до Іллі Вітюка та працює у департаменті кібербезпеки СБУ.

Тобто у департаменті, який очолює Вітюк – фігурант розслідування Євгенія Шульгата.

Олексій Біленко не відповів на дзвінки журналістів, а після повідомлень у месенджерах заблокував їх.

Журналісти планують подати заяву до поліції.

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі знайшли у дружини Вітюка придбану у грудні 2023 року квартиру за понад 20 мільйонів гривень за ринковою ціною. Хоча в декларації посадовця зазначено, що за квартиру сплатили 12,8 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Трамп Показати IP 6 Квітня 2024 18:12
Влада так використовує ТЦК і суди для нас всіх і що?
Анонім до Трамп Показати IP 6 Квітня 2024 19:38
Причина і наслідок. Починають бачити. Вже прогрес.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus