USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

СБУ викрила митрополита однієї з єпархій УПЦ МП на роботі в інтересах РФ

12 Жовтня 2022 13:01
Служба безпеки викрила керівника однієї з єпархій УПЦ МП на Вінниччині, який виправдовував агресію рф і розпалював міжконфесійну ворожнечу серед вірян.

У рамках роботи із нейтралізації загроз державній безпеці слідство встановило, що навіть після початку повномасштабного вторгнення окупаційних військ в Україну священнослужитель підтримував політику кремля та схвалював дії рф, інформують в СБУ.

Митрополит на власному інтернет-ресурсі розміщував публікації, які містять заклики до розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

Ініційована СБУ експертиза підтвердила протиправність дій зловмисника.

Читати ще: Це зачистка: депутати Волиньради – за заборону Московського патріархату

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання та у релігійних спорудах правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні термінали, друковані матеріали проросійського змісту та пропагандистську літературу, інші речові докази, які відправлено на експертизу.
У рамках кримінального провадження за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України розглядають питання про повідомлення фігуранту про підозру.

Триває досудове розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ПБВ Показати IP 12 Жовтня 2022 15:14
І довго ще будуть тягнути з забороною МП?? Скільки ще таких митрополитів і іншої швалі рангом понижче в цій структурі ...
123 Показати IP 12 Жовтня 2022 19:55
кирил наче того (помер)
Z Показати IP 12 Жовтня 2022 20:04
Пбв i iншоi швалi дiйсно ще багато.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus