USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Це зачистка: депутати Волиньради – за заборону Московського патріархату

15 Вересня 2022 10:44
Обранці Волинської області вирішили звернутися до центральної влади, зокрема ВРУ та Кабміну, з вимогою заборонити діяльність в Україні УПЦ МП.

Про це йшлося під час 18-ї сесії Волинської обласної ради. Депутати розглянули проєкт рішення про звернення Волинської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України, керівника Волинської обласної військової адміністрації про заборону Української православної церкви Московського патріархату на території України.

Голова постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією Анатолій Вітів розповів: аби винести цей проєкт на сесію, потрібно було пройти тернистий і тривалий шлях.

«Я сподіваюся, що ми проголосуємо за цей проєкт рішення. Це буде дуже знаменитий день в історії Волині. Ми довго йшли до того, аби ліквідувати цю п’яту колону. В Україні має бути українська церква… Це звільнення від внутрішньої окупації», – наголосив Анатолій Вітів.

Він висловив сподівання, що прийняття такого рішення сприятиме швидшому переходу волинських парафій до Православної церкви України.

Як звернув увагу депутат Іван Мирка, Волинська область – одна з небагатьох, які ще не прийняли відповідний проєкт рішення про звернення до центральної влади з вимогою заборонити діяльність в Україні УПЦ МП.

На думку депутата Олександра Пирожика, депутати облради вже запізнилися з цим рішенням. «Ідеться про сферу, де триває боротьба за людські уми… Зачистка «руского міра» буде, і в церкві теж має бути зачистка», – акцентував він.

Проєкт рішення виписано, належно опрацьовано і він тепер влаштовує усіх депутатів, зазначив голова облради Григорій Недопад. Саме тому облрада тільки нині приймає відповідне рішення.

Урешті депутати підтримали проєкт рішення на голосуванні. «За» проголосувала абсолютна більшість обранців громади.

Відзначимо, при прийнятті цього рішення в сесійній залі облради був присутній митрополит Луцький і Волинський, владика Михаїл. Він узяв слово після голосування.
«Церква завжди поза політикою. Але наші спільні інтереси – аби люди були щасливі під мирним небом, щоб наша армія перемогла. Одна зі складових нашого життя – духовне життя… Мені залишається тільки одне: подякувати депутатам і благословити їх на успішну роботу задля блага нашої області. Мені не хочеться, аби церква була замішана у війні, у колаборації», – сказав владика.

Також він подякував усім, хто долучився до виходу парафій із лона УПЦ МП. Як інформував, на Волині близько 50 парафій перейшли до ПЦУ.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Анонім Показати IP 15 Вересня 2022 11:34
"Церква завжди поза політикою" — молодець. Церква - це лише політика і нічого, окрім політики!!!
123 Показати IP 15 Вересня 2022 13:31
Смішно звучать слова Михаїла, присутнього на сесії облради, про те, що церква поза політикою
Іван до 123 Показати IP 15 Вересня 2022 17:26
Якщо "поза політикою", то чому ж він поліз на трибуну? Чому не стоїть голодний на колінах в келії і не молиться?
Правда Показати IP 15 Вересня 2022 14:08
Заборонити Російський Патріархат Взагалі.А хто проти цього у Автобус і в Росію або в Білорусь ближче паливо дороге.Росія атакує нас, ми хороним воїнів наших а вони руску церкву будуть тримати.ВСЕ ЩО ЗВЯЗАНО З РОСІЄЮ ВСЕ ЗАБОРОНИТИ.І ДАТИ ЧАС ВИВЧИТИ УКРАЇНСЬКУ МОВУ ХТО НЕЗНАЄ.А ПІЗНІШ ВВЕСТИ КРИМІНАЛЬНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ З РУСКУ МОВУ ЦЕРКВУ МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ ІВСЕ ЩО ЗВЯЗАНО З РОСІЄЮ.А Михаїл молодець працює, щоб ще кожний так працював.
Українець до Правда Показати IP 15 Вересня 2022 22:37
Ліниве створіння, не по лінуйся прочитати ти назву УПЦ і Статут і поцікався діяльністю УПЦ з початку вторгнення, тоді зрозумієш, що УПЦ зробило для України в трильйон разів більше тебе.
Правда Показати IP 15 Вересня 2022 14:13
Пора гнати ту наволоч російську жостко.А Попи російські це хто???Агентура ФСБ!!!! Так що задумайтеся люди.І майте свою голову.Підтримуєм Нашого Призедента Наших воїнів і женем руску нечисть.ХТО ІДЕ В РУСКУ ЦЕРКВУ ЦЕ ЗРАДНИКИ!!!
Максим Показати IP 15 Вересня 2022 17:55
А вам нік *правда* не колеться? Ні? Хіба ті хлопці, що є прихожанами УПЦ, на фронті не гинуть? Не за Україну голови кладуть? Попередній мій коментар модер не надрукував. Нехай. Якщо совість в нього чорна, то й цей не пропустить.
Пуповина до Максим Показати IP 15 Вересня 2022 20:24
Російська література, кіно, книги, драматургія,інтернет ресурси,музика- ВСЕ має бути заборонено. Релігія не виключення. Так званий 'рускій мір' має бути заборонений як людоненависнтцька ідеологія. Кіріл був якраз проповідником цієї ідеології. Що тут не зрозуміло?
Українець до Пуповина Показати IP 15 Вересня 2022 22:41
Тобі напевно не зрозуміло, раз ти пишеш такі дурниці. Не ганьбися. УПЦ це українська церква, а будеш розпалювати міжконфесійну ворожнечу, то можеш потрапити до в'язниці. Піжон.
Учи матчасть, товарі до Українець Показати IP 16 Вересня 2022 12:42
Зайди, будь ласка, на сайт (http://www.patriarchia.ru) і побачиш - що УПЦ є СКЛАДАВОЮ ЧАСТИНОЮ рпц. До речі, нещодавно діючий митрополит УПЦ Елисей (митрополит Изюмский и Купянский) хвалився, що їздив нещодавно на аудієнцію до кіріла в Москву. По друге, нещодавно 500 приходів криму (які були в складі УПЦ ! ) заявили, що переходять в РПЦ. На храмах Криму написано чорним по-білому - "Московский патриархат, Украинская православная церковь". Роззуйте очі і не дуріть людей. І взагалі, де є СТАТУТ УПЦ ???? Його ніхто не бачив. Так званий "томос від Алексія 2-го", що ніби "дарував" самостійність УПЦ, був написаний з згадуванням Філарета (!!!). Про це соромливо мовчить Онуфрій. Крапка.
помічник депутата Показати IP 15 Вересня 2022 18:26
"Поза політикою"? Який цинізм!!! І це з вуст попа, монаха!!!
Ковельчанка Показати IP 15 Вересня 2022 21:10
Я хочу жити у вільній Європейській Україні, у якій ніхто за мене не буде вирішувати яке віросповідання мені обрати, у яку церкву ходити... Не перетворюйте Україну в тоталітарну рашку. Займіться нарешті своєю роботою - господарськими питаннями. Ще поки Конституцію України ніхто не відміняв. І будь-який, якщо не український, то європейський суд визнає подібне рішення не правомірним. Якщо у правоохоронних органів є підозри, чи претензії до конкретних людей, у тому числі до священників УПЦ, нехай несуть відповідальність згідно законодавства. А церква - це люди: прості україці, патріоти, які щонеділі на колінах моляться за перемогу ЗСУ, наші солдати, які беруть благословення перед відправкою на нуль, їх сім'ї... сусіди і родичі, які хочуть ходити до канонічної церкви.
Ira до Ковельчанка Показати IP 16 Вересня 2022 05:55
Molodec!
Українець Показати IP 15 Вересня 2022 22:50
Негайно звернутися в СБУ про відкриття кримінального провадження за ч.2 ст. 161 Кримінального кодексу України відносно всіх депутатів, які проголосували за таке рішення, відносно громадянина Тимофія Зінкевича (ніякий він митрополит Михаїл, а звичайна світська людина, яка одягла одежу митрополита, бо був рукоположений забороненими єпископами). Санкція статті передбачає позбавлення волі від 2 до 5 років. Буде можливість подумати про Бога, а не віски літрами заливати з роком і т.п.
Пуповині Показати IP 16 Вересня 2022 09:43
НІХТО не заборонить мені читати, дивитися, слухати, вірити в те, що Я вважаю за потрібне. Зрозуміло? Були вже такі, що на майданах в 30 роки книги палили. Чим закінчили, знаєте?
Котлети і мухи до Пуповині Показати IP 16 Вересня 2022 12:50
Вам, перепрошую, ніхто не забороняє вірити в Аллаха, Будду, чи Терпсихору. Будь ласка. Але не мішайте в купу мухи хз котлетами. Мова іде про те, що структури ФСБ (мається на увазі РПЦ і УПЦМП) мають бути заборонені в Україні. Знаєте, що сейм Латвії схвалив відокремлення Латвійської православної церкви від Московського патріархату. Не здогадуєтесь, чому ?
Українець до Котлети і мухи Показати IP 16 Вересня 2022 23:28
На тебе вже напевно чекають в психлікарні, якщо такі дурниці ти пишеш. Який нульовий рівень знань і скільки лайна в серці треба мати, щоб називати УПЦ ФСБешною конторою. Не пхай носа туди де ти нічого не тямиш. Господь може покарати. Потім щоб не скаржився на життя...
Волиняка до Котлети і мухи Показати IP 18 Вересня 2022 08:15
Між "відділив" і "заборонив" різницю розумієш?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus