USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

СБУ запобігла витоку даних щодо оборони Києва та затримала зрадницю, яка здавала окупантам українських захисників

6 Липня 2022 18:59
З початку повномасштабної агресії рф Служба безпеки розслідує більше 1 тис. кримінальних проваджень щодо вчинення державної зради та колабораційної діяльності.

Як повідомили в СБУ, у Києві завершено досудове розслідування щодо російського агента, який збирав розвіддані про оборону столиці та дислокацію військових підрозділів. Зловмисник був затриманий під час спроби передачі агресору секретної інформації.

Кіберфахівці та слідчі СБУ встановили, що зрадник був завербований представником спецслужб рф для проведення підривної діяльності. Також публічно закликав приєднуватись до лав окупаційних угруповань і виправдовував їхні злочини.

Наразі обвинувальний акт щодо підозрюваного скеровано до суду. Йому загрожує покарання у вигляді 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі.

Ще одного ворожого поплічника контррозвідка СБУ викрила на приладобудівному підприємстві Києва. Зловмисник поширював серед працівників заводу гасла на підтримку окупантів, виправдовував повномасштабне вторгнення в Україну.

Наразі агітатора звільнено з підприємства. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читати ще: У заступника голови Харківської облради знайшли паспорт РФ, отриманий у Севастополі, – ДБР

Крім того, на Київщині затримано зрадницю, яка «здавала» окупантам адреси помешкань учасників АТО та бійців Терборони в селищі Ворзель. Також вона спільно з агресорами розграбовувала помешкання місцевих жителів.

А в Луганській області СБУ викрила на співпраці з ворогом керівника одного з найбільших державних агрохолдингів на сході України. Колаборант передав терористичній організації «лнр» майновий комплекс і продукцію держпідприємства на тимчасово окупованій території Старобільського району.

Серед викраденого майна – оптові партії врожаю зернових і старовинні будівлі, внесені до Єдиного реєстру культурної спадщини нашої держави. За сприяння агресору окупаційна адміністрація обіцяла зловмиснику «збереження посади» очільника захопленого агрохолдингу.

Наразі колаборанту повідомлено про підозру. Тривають комплексні заходи для його затримання і притягнення до відповідальності.

Тим часом на Одещині кіберфахівці СБУ нейтралізували мережу російських інтернет-агентів. До її складу входило 5 осіб, які «розганяли» через соцмережі деструктивні дописи, де заперечували воєнні злочини загарбників.

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників виявлено комп’ютерну техніку та мобільні термінали з доказами підривної діяльності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus