USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку відбувся ювілейний Всеукраїнський турнір з рукопашного бою «Рубіж»

19 Жовтня 2021 21:03
Минулих вихідних у Луцьку відбувся традиційний Всеукраїнський турнір з рукопашного бою «Рубіж», що його щорічно організовує Волинська регіональна федерація рукопашного бою.

Цьогоріч він ювілейний – двадцятий. За роки проведення змагань на татамі вийшло понад чотири тисячі спортсменів не лише з України, а й з-за кордону.

Упродовж двох днів на базі Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні тривали поєдинки за звання найкращих, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

У змаганнях взяли участь близько півтори сотні спортсменів віком від 10 до 17 років з різних регіонів України.

«2001 року «Рубіж» започаткував колектив Служби безпеки України у Волинській областіовано 2001. Важливі не тільки спортивні здобутки учнів, а й процес виховання, – розповів голова Волинської регіональної федерації рукопашного бою «Рубіж» Сергій Гузов. – Вони поважають одне одного, тренерів, спорт і з часом стають справжніми особистостями, з якими приємно спілкуватися. Нині на турнірі суддями працюють хлопці, які розпочинали шлях на наших змаганнях».

Турнір відбувався у чотирьох вікових категоріях паралельно на двох татамі. Першими боротьбу розпочали наймолодші 10-11-річні учасники у ваговій категорії до 30 кг.

У стартовій сутичці гарно розпочав поєдинок Дмитро Корецький з Луцька, проте далі забракло сил і він поступився вінницькому спортсмену. Але не засмучується, адже має мету стати майстром спорту.

Під час поєдинку важливо максимально швидко ухвалювати рішення, вчасно реагувати на атаки та уникати ударів. Важливу роль також відіграє психологічне налаштування та майстерність тактики ведення бою, діляться досвідом спортсмени з Київщини – Марк Качан та Богдан Волочай з команди СК «Берсерк» – та розповідають про улюблені прийоми.
Під час поєдинку більше балів спортсменам зараховують за кидки на спину, удари ногою в голову, застосування больових і удушливих прийомів.

Досить швидко переміг суперника у віковій групі 12-13 років учасник команди Волинського обласного спортивного клубу «Магістр» Давид Яковчук з Луцька.

Коли сходяться рівні спортсмени і судді не можуть визначити переможця, призначають додатковий час. Так трапилось у поєдинку учасника команди СК «Янагі» з Дніпропетровської області Богдана Трошина, де додаткова хвилина і виявила сильнішого.

«Цей бій був нелегким. Дійшло до додаткового часу. Але все-таки за рішенням суддів я отримав перемогу над суперником», – розповів хлопець.

Перемога у змаганнях і нові нагороди – це радість для спортсменів, але куди важливіший практичний досвід, що його вони здобувають у боротьбі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus