USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгвардію в Криму

18 Квітня 2024 15:00
Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні росгвардії у тимчасово захопленому Криму.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За матеріалами справи, цей зловмисник відповідав за юридичні аспекти оборудки. Зокрема, він займався укладанням договору із структурами росгвардії на охорону підконтрольної нардепу елітної нерухомості в Криму.

Таким чином усього за 3 місяці на рахунки окупантів було переведено понад пів мільйона російських рублів. Призначення платежів – надання «послуг воєнізованої охорони» об’єктів народного депутата на території півострова.

Нагадаємо, що на початку лютого 2024 року нардеп Шуфрич уже отримав відповідну підозру.

За результатами проведених заходів слідчі та оперативники СБУ затримали бізнес-партнера Шуфрича та повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводились за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, 15 вересня 2023 року народний депутат від забороненої в Україні партії «Опозиційна платформа – За життя» Нестор Шуфрич отримав підозру в державній зраді. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Раніше, у березні минулого року, Шуфрича затримала територіальна оборона Києва, бо він робив селфі на блокпосту.

У грудні Печерський районний суд Києва продовжив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 9 лютого.

У лютому нардепу повідомили про нову підозру – фінансування розгвардії у Криму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus