USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

СБУ затримала шпигуна, який зливав інформацію про військові об'єкти на Волині

4 Березня 2020 15:48
Контррозвідники Служби безпеки України затримали під час перетину державного кордону керівника агентурної мережі ГУ Генштабу ЗС РФ – українського громадянина, колишнього військовослужбовця ЗС України.

Зловмисник планував виїзд до Росії для звіту перед кураторами про виконання розвідувальних завдань, інформує пресслужба СБУ.

Контррозвідники спецслужби встановили, що колишній військовослужбовець був завербований кадровим співробітником ГУ ГШ ЗС РФ під час виїзду на тимчасово окуповані території Луганщини. Він виконував завдання зі збору і передачі розвідувальної інформації про військові об’єкти Збройних Сил України, які дислокуються на Волині.

Потім, за завданням куратора, чоловік залучив до виконання розвідувальних завдань ще трьох проросійськи налаштованих мешканців регіону. Вони мали можливість збирати актуальні відомості щодо обороноздатності та бойової готовності військових об'єктів, місць дислокації військової техніки, їх кількісних та якісних характеристик, розташування складів ракетно-артилерійського озброєння. Спільники також передавали інформацію стосовно учасників АТО/ООС на сході України.
Відповідно до інструкцій російської спецслужби агентурна мережа була вибудувана за чіткою iєpapxiєю, а її учасники дотримувались підвищених заходів конспірації.

Наразі слідчими СБ України під процесуальним керівництвом прокуратури Волинської області проводяться невідкладні слідчі дії (обшуки) за місцями проживання членів агентурної мережі. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозри у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, та обрання міри запобіжного заходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Остап Вакарчук Показати IP 4 Березня 2020 16:14
Що тут на Волині є такого, що можна вважати за цілковиту таємницю для ворога. Я думаю, що російські спецслужби і так все знають про кожний регіон України, а тим більше про нашу Волинську область. На Волині ніяких таємних заводів, баз та ракет давно немає, всі військоі частини та окремі підрозділи на виду. Що ж можна видати таке, хіба: кількість військовослужбовців, які ходять у самоволку чи які загубили особисту зброю, коли перебували в нетрезвому стані, чи при яких обставинах не отримують заробітну плату та хто на кого пише доповідну.
Ввв до Остап Вакарчук Показати IP 4 Березня 2020 22:20
То давайте взагалі офіційно допустимо *спостерігачів* ...*консультантів*...рф у військові частини..сбу..мвс...нехай ..првцюють..наблюдають..
Міфологія Показати IP 4 Березня 2020 16:56
Давайте я вам краще розкажу детальніше як у Володимері (14 омбр) виносять посеред білого дня дизельне пальне. Куда здають стріляні латуні гільзи від 152 мм гаубиць, і в принципі в частині тих людей знають. Це було б ЦІКАВІШЕ.
Юлій Показати IP 4 Березня 2020 16:57
Не смішіть мої копита. З супутника добре видно, де вояки самогон на точці беруть, не те, що якісь склади з старим мотлохом.
Валерій Показати IP 4 Березня 2020 16:58
Сама служба СБУ й придумала таке затримання......Щось схоже було вже неодноразово.
ВВ Показати IP 4 Березня 2020 17:24
На гіляку
Народна прокуратура Показати IP 4 Березня 2020 18:20
Дивний і цікавий наш народ: коли СБУ припиняє роботу нелегальних заправок, кричать, що спецслужба має ловити шпигунів. Коли ловить шпигунів - кричать, що треба слідкувати, як з військової частини виносять дизельне пальне. Постійно все не так. Люди, розберіться зі своїми думками.
Москаль до Народна прокуратура Показати IP 24 Березня 2020 11:04
Особенно впечатлил сбушник в защите, прям киборг. Где эти богатыри дивные были, когда ребят с сел на восток голыми- босыми посылали?
777 Показати IP 5 Березня 2020 07:42
а в глубине кармана патроны для нагана и карта укреплений советской стороны....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus