USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

СБУ затримала студента, який «замінував» коледж за допомогою спецслужб Росії

21 Січня 2022 15:13
СБУ затримала студента Гірничого фахового коледжу Криворізького національного університету, який через Телеграм звернувся до росіянина з проханням зробити помилкове повідомлення про мінування.

Про це інформує пресслужба СБУ.

«Наразі такі чати, що надають «послуги» з організації псевдомінувань, використовуються країною-агресором як один із інструментів для штучного поширення панічних настроїв в Україні.

Анонімний лист про мінування відправили 20 січня на електронну пошту гарячої лінії СБУ та самого коледжу. Автор повідомлення представився «російським терористом» і вимагав 250 тис. грн викупу, щоб теракту не сталося.

Правоохоронці відразу провели необхідні перевірки і не виявили жодних вибухових предметів та речовин у приміщенні навчального закладу.

Завдяки фаховим розшуковим заходам співробітники СБУ оперативно встановили особу псевдомінера і затримали його. Свій вчинок він мотивував тим, що бажав аби коледж було переведено на дистанційну форму навчання.

У зловмисника вилучено комп’ютерну техніку та мобільний телефон, на яких є докази протиправної діяльності, зокрема і листування з адміністратором телеграм-чату», – йдеться у повідомленні СБУ.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Заходи із викриття зловмисників проводили співробітники СБУ та Національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Водночас, як пише Политика Страны, причина «замінування» банальна – студент хотів повернутися на дистанційне навчання. Аналізуючи переписку, можна припустити, що спілкування ведуть підлітки.

Якщо ж українські школярі справді масово просять російських друзів повідомляти про «мінування шкіл», то в такому разі для боротьби потрібне міжнародне співробітництво з Росією.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 21 Січня 2022 18:23
можливо черговий преЗедент в майбутньому?
777 Показати IP 21 Січня 2022 19:28
Каким боком тут спецслужбы России?
Олесь Показати IP 21 Січня 2022 20:29
Долбодятел .....ума як у ракушки ...нагаються тими іграми і чудять чудеса ...геймери засрані ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus