USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

СБУ зібрала докази воєнних злочинів ще двох російських генералів

5 Вересня 2022 09:47
Служба безпеки завершила досудове розслідування і направила до суду обвинувальний акт щодо командувача східного військового округу рф, генерал-полковника Алєксандра Чайко. Ще одному воєнному злочинцю, командувачу 2-го армійського корпусу «народної міліції лнр», генерал-майору Еседуллі Абачеву повідомлено про підозру.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, Чайко брав безпосередню участь у плануванні, підготовці та вторгненні загарбників на територію північних регіонів України на початку повномасштабної агресії рф.

Очолюючи окупаційне угруповання «схід», він керував діями підпорядкованих підрозділів під час спроби захоплення Києва.

Щоб уникнути вогневого ураження у ході контрнаступу ЗСУ, російський генерал облаштував свій штаб у захопленому дитячому садочку у селищі Здвижівка Бучанського району.

А на стадіоні однієї з місцевих шкіл він вручав своїм підлеглим нагороди за вчинення військових злочинів на Київщині.

На підставі зібраних доказів високопосадовець рф обвинувачується за:

▪️ ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України),

▪️ ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Служба безпеки також зібрала беззаперечні докази військових злочинів, вчинених генерал-майором Еседдулою Абачевим. На початку повномасштабного вторгнення його призначили так званим «командувачем 2-го армійського корпусу народної міліції лнр», який підпорядкований 12-му командуванню резерву південного військового округу країни-агресора.

Зловмисник керував діями загарбників на східному напрямку. Задокументовано його перебування та участь у бойових діях проти українських військ у районах Сєвєродонецька, Лисичанська, Кремінної, Рубіжного та інших населених пунктів Луганщини.

Читати ще: СБУ ідентифікувала приятеля Кадирова, який катував неповнолітнього під час тимчасової окупації Київщини

За вчинення військових злочинів на сході України рішенням вищого керівництва рф йому присвоєно звання «героя росії» та «героя лнр».

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ч. 3 ст. 110 (вчинення умисних дій з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків);

▪️ ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб).

Раніше ми писали, що СБУ встановила особи трьох воєнних злочинців рф, які катували і намагались вбити мешканця Київщини під час тимчасової окупації частини регіону. Служба безпеки продовжує встановлювати винних у звірствах над жителями Київської області. Зокрема, днями ідентифікували командира групи спецзагону швидкого реагування «Ахмат» Росгвардії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus