USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Секретар Ковельради приховує свої статки?

13 Березня 2014 09:23
Зранку в середу, 12 березня, всіх працівників Ковельської райдержадміністрації у робочий час зібрали до сесійної зали «Білого дому». За чиєю командою – хтозна? Коли ж люди зійшлися, до приміщення увійшов секретар Ковельської міської ради Михайло Гетьман.

«Раз ви прийшли в гості, в міську раду, – в сесійну залу – то давайте я якимсь чином буду вести засідання», – узяв він сходу ініціативу в свої руки. «То ж, приміщення ваше», – вигукнув хтось з присутніх, серед яких були також журналісти, депутати районної ради, голови сільських рад, громадські активісти.

«Чого ми сьогодні зібралися? Ви самі знаєте, що у вас сьогодні немає призначеного в районі голови райдержадміністрації. У вівторок (тиждень тому – авт.) я був на обласному бюро ВО «Батьківщина», де розглядалася і була підтримана моя кандидатура на голову облдержадміністрації. Ой, вибачте, рай… В суботу, чи то в неділю, в когось з кимсь, я в закулісні ігри не граю, не був присутній, обмінялись там, певні думки були, пропозиції про інші кандидатури. Були кандидатури у нас теж по штабу супротиву, які були подані туда на розгляд. Затверджений був, узгоджена позиція була там в Луцьку на бюро по поводу моєї кандидатури. Я не просився», – презентував самого себе приголомшеним «районівцям» Михайло Гетьман.

Він розповів, що вже цього тижня – у вівторок – делегація від Ковельського міськрайонного штабу Національного спротиву знову з’їздила на прийом до голови обласної ради Валентина Вітера. Сам же пан Гетьман, з його слів, там не був присутній. Після перемовин штаб спротиву нібито визначився з єдиною кандидатурою – Михайла Гетьмана – і подав її на затвердження голові облдержадміністрації Григорію Пустовіту. Проте, у середу вкотре відбулося засідання міськрайонного штабу, на якому думки місцевих революціонерів стосовно очільника району, як то кажуть, «розбіглися». Пан Гетьман твердить, що він «одним з перших взяв слово, сказав: «Да, я згідний, дві руки підніму, коли пройдуть зміни в законодавстві… і на вибори до сільських, до місцевих, до міських, до обласних рад і про вибори народних депутатів України».

Зі слів секретаря Ковельради, під час засідання штабу «розглядалося три кандидатури, голосували, пропозиція на кандидатуру ковельського голови райдержадміністрації Ковельщини». Потім слово взяв учасник цих штабних голосувань, бізнесмен Микола Печенюк.

«Так сталося, що ми вчора попали до пана Пустовіта, і він скасував всі рішення на голову Ковельської райдержадміністрації, які велися закулісно, за спинами. Він прислухався до нас – штабу супротиву, до певної частини. І сьогодні терміново ми зібрали штаб супротиву і було видвинуто три кандидатури, які раньше ви двигалися», – оповістив зі сцени Микола Печенюк.

Три кандидата на посаду очільника райдержадміністрації – секретар міської ради Михайло Гетьман, два депутата районної ради – голова Асоціації фермерів і землевласників Волині, фермер Віктор Лук’янчук та заступник начальника відділу освіти РДА Юрій Поліщук. Під час таємного волевиявлення з 16 осіб штабу спротиву за Гетьмана проголосували 8, за Лук’янчука – 5, за Поліщука – 3 особи.

Присутні у сесійній залі депутати районної ради Володимир Пархонюк та Анатолій Корнійчук висловили думку, що варто припинити цю «виставу».
Адже свою думку з приводу кандидатур на посаду керівника виконавчої влади району має сказати, передусім, громадськість Ковельщини, а не штаб, створений під егідою місцевої парторганізації «Батьківщини» та ковельського мера Олега Кіндера. Активістка Євромайдану, депутат Лідія Козуля презентувала кандидатуру Віктора Лук’янчука.

«Можна дискутувати дуже довго. До чого це призведе? Не буде голови райдержадміністрації сьогодні – та ніде той район, ніде ті колгоспи, не ті фермерські господарства ніде вони не порозбігаються. Правильно отсіяли фермери, підживлення вже провели, дояться корови, годуються тварини – хто чим має годувати, а хто не має чим годувати – той здає худобу. Да, все продовжується. Воно не буде стояти на місці. Лук’янчук, я не маю нічого особистого, хай він стає і буде головою адміністрації. Він не був в цьому кріслі! Він не знає, що таке керувати! Він бачить, що робиться в сесійній залі? Я у вас був буквально три останніх засідання районної ради. Ну, вибачте, щоб я рвався сюди з таким рвєнієм?! Я вибачаюсь! Нехай він от стане на це місце голови адміністрації і те, що робиться, – нехай робиться при ньому. Нехай він відчує себе тут! Яка це відповідальність! Нам сьогодні в Ковелі не треба бігати шпалі ставити: а Гетьман такий, а Лук’янчук такий, а Корнійчук – ще кращий», – повчав присутніх Михайло Гетьман.

Він дорікнув, що аграрники хочуть «за нормальну ціну десь збувати продукцію», але в тендерах на забезпечення продуктами харчування закладів освіти немає жодного фермера, що «треба боротися з самогоноварінням, і те де, і те пе».

«Так, що я ні за яку програму говорити не буду. Я сам з села Рокитниця Ковельського району. Тут виріс, знаю, що то є таке. В мене було семеро коней, потім був і зараз є трактор Т-25. Є комбайн, плужок, борони, сівалки. Є все! Я знаю, що це таке, і як робиться. І як сіяти – я вмію. Питання не в тому», – бив чиновник себе в груди, намагаючись зійти за знавця агротехніки.

«Я ніколи не рвався до влади. Ну сталося так, що обрали мене секретарьом міської ради. Попросили: «Треба!» Вам, перш за все, треба згуртуватися в районній раді. Тому що те, що відбувається сьогодні, ну, не повинно такого бути. Більшість повинна бути завжди. Просто треба, щоб був нормальний діалог. І не виступати так, щоб виступити і впаяти. Район досить великий на сьогоднішній день. Є що розвивати. Є підприємства, є фермерські господарства. І їх треба ще розширювати. Фронт робіт дуже великий. Каждий займається своїм ділом. Я більш нічого говорити не буду. Визначайтеся», – «кинув» до зали Михайло Гетьман.

Однак присутні «визначатися» на догоду секретаря Ковельради категорично відмовилися. Багато хто справедливо казав, що остаточне слово відносно кандидатури очільника адміністрації має сказати громадськість району. Виникають резонні запитання й до Михайла Гетьмана, у декларації про доходи якого не зазначено ні комбайна, ні землі його «посівів». Можливо, сільськогосподарську техніку зареєстровано на дружину – Ніну Сергіївну, яка працює в апараті Ягодинської митниці?

А представники Правого сектора неприємно здивувалися, дізнавшись про «родословну» амбітного претендента на районну «булаву» Гетьмана. Адже батько у Михайла Олександровича за «совітів» був неабияким партноменклатурним цабе – працював другим секретарем Ковельського міського комітету Компартії України, потім – першим секретарем Локачинського райкому Компартії. Чи не тому в Незалежній Україні компартійні нащадки так рвуться до владного «корита»? Тут може справа дійти до люстрації…
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
данило Показати IP 13 Березня 2014 09:30
п................................... до чого дожилися як будуть жити наші діти і далі усі будуть бродяжити не буде миру в цій країні поки гроші будуть правити світом
люстратор Показати IP 13 Березня 2014 09:37
Данильчушки - фас! Поха! До мене! Молодець! Хороший песик! Гризти його гризти! Хведчак фас за ногу!!.....))))))
ігор Показати IP 13 Березня 2014 09:59
все це повна херня
то не до ігор Показати IP 13 Березня 2014 10:03
то не херня, то народовластя.... от тільки про народ забули...
Прохожий до ігор Показати IP 13 Березня 2014 19:06
Повністю вас підтримую.Де був наш правий сектор коли на майдані людей вбивали?А зараз перці.Хай їдуть в Крим і там покажуть на що здібні.Ганьба Правому сектору!!!! Примазались.
Я Показати IP 13 Березня 2014 10:17
Гетьман розумний і добряк і господар тільки жаль що працює в одній команді з недолугим дибілом Кіндером
Александр Показати IP 13 Березня 2014 10:35
Какое разочарование "Правого сектора"((. А сколько поколений надо проверять? А если его прадед, скажем, служил управляющим в поместье графа Разумовского, может это как-то компенсирует огрехи коммунистического прошлого его отца? Вы обязательно передайте этот вопрос для обсуждения в российскую прессу.
Захар Показати IP 13 Березня 2014 10:47
А в чому його розум і доброта полягає?
Андрій Показати IP 13 Березня 2014 12:09
ХВАТИТЬ БАЛАМУТИТИ НАРОД Більшість активних членів громади Ковельського району , на підтримку акцій протесту в Києві дієво допомагали здолати донецьку владу . Координаторами від Волині були на протязі трьох місяців представники штабу супротиву від Ковельської "Батьківщини" - Гетьман Михайло, та Лисюк Володя. Відігрівалися ,пили чай , відпочивали , в палатці "Батьківщина " незалежно від політичниї симпатій : Івахів, Гузь ,Верчук ,Загрева, та ін. Дуже прикро , що колишній кандидат в депутати до Верховної ради Гузь Ігор , наполягає на представленні Віктора Лук’янчука до керівництва району на «штиках» правого сектора . Окремої реакції потребує аналіз існування так званого майдану в м.Луцьку . Де він проявмвся після гучної анонсованої заяви : " ...луцький майдан переїзджає до Києва "? -22 січня на вул Грушевського ,Хрещатику організованих майданівців з Луцька не зустрічали ??? Під час чергування 12 лютого в штабі в Луцьку , представникам "Батьківщини" з Ковеля довелося виносити мішками сміття (пляшки ,недопалки , презервативи… ) Громадськість Волині ,Ковельщини ! (шановні "революціонери " ) - хватить баламутити народ !
Волинянин Показати IP 13 Березня 2014 12:40
Гетьман, як гетьман - один з перших депутатів Тимошенко почав хапати собі Ковельську землю.
ковельчанин Показати IP 13 Березня 2014 13:23
Останнім часом Гетьман сам не сам, як тіло без душі. От коли працював в Ковельавто то всі поважали, а як пішов в чиновники до Кндера в контору то й заляпався в дерибанах та прихватизації. Райдержадміністація? Не його це... А такий чоловік був...
TheРоман до ковельчанин Показати IP 14 Березня 2014 01:54
+
Житель ковельщини Показати IP 13 Березня 2014 16:02
Ой Мішаня, Мішаня, хто ж тобі зараз сказав "Треба!"? Адже якщо ти сам до влади не рвешся, то напрошується один висновок - сказав тобі це Кіндер, припаском, якого ти вже четвертий рік поспіль бігаєш та всі забаганки його виконуєш...І думається сказав він тобі це не спроста, а з далеко йдучими планами. Що земельки в Ковелі для БЮТорастів вже не вистачає, в район закортіло?
11 Показати IP 13 Березня 2014 19:16
Правий сектор неприємно вразило що батько був секретарем райкому... Ви ще згадайте, що діди проти вашої нацистської наволочі воювали і дали чосу. Щоб ви викасувались, чим же ви кращі за нелюбимих вами ж більшовиків-ленінців, які теж дітей за батьків переслідували. Якщо ще брати до уваги, що в СРСР всі були піонерами, майже всі - комсомольцями і значна частина в партії, то виходить, що будь-які посади можуть займати виродки з америкосовським вихованням, які виплодились уже при Незалежній.
Мишко Показати IP 13 Березня 2014 22:26
та не старайтесь так,я вашу писанину не читатиму,бо не знаю як комп включається,мені ці бісовські штучки по барабану.
ковельчанка Показати IP 15 Березня 2014 09:41
Була на тому" дійстві" передано автором правдиво..нікого з райради незнаю.Але зі спостережень (була 25,02.2014р.-райрада) скажу і записала на відео - агрессію Гетьмана на правий сектор. і тоді на засіданні всі показали чого варті ковельські чиновники і я так зрозуміла що багато коментаторів з їх ЧИСЛА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus