USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Селяни перекриють трасу «Варшава-Київ», якщо «Волиньторфу» не дадуть землю

13 Жовтня 2017 11:51
Через затримку з виділенням землі державному підприємству «Волиньторф» жителі села Прилісне, в якому працює завод, планують блокувати трасу міжнародного значення. Про це розповів голова Прилісненської сільської ради Ігор Терещенко, пише «Волинь24». «Слухаючи думку жителів своєї громади, я більш ніж впевнений, що будуть перекривати трасу міжнародного значення», – заявив він. «Це «Варшава-Київ». Щоб це не було для когось новиною і не звинувачували мене в підбурюванні. Це думка громади. А я, як очільник громади, завжди піду за нею», – додає сільський голова. Щоправда, конкретної дати Ігор Терещенко не називає.

Директор ДП «Волиньторф» Іван Киричику коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини зазначив, конкретно про цю акцію йому наразі невідомо, однак він не виключає таких варіантів. Очільник підприємства наголошує, що ДП «Волиньторф» є стратегічно важливим підприємством.

«Котельня «Волиньторфу» опалює школу, садочкок, багатоквартирні будинки – тож якщо підприємство занепаде, усі вони залишаться без тепла», - каже Іван Миронович.

Зі слів директора ДП, «Волиньторф» є основним платником податків у місцевий бюджет. Отож, у разі зупинки підприємства постраждає громада.

«Зупиниться наповнення бюджету, а підприємство платить понад 2 мільйонів гривень податків на рік у бюджет місцевої громади», - зазначає Іван Киричик.

Додамо, як зауважує сільський голова, якщо облдержадміністрація не дасть дозволу на розробку землі, «Волиньторф» може зупинитися вже у 2018 чи 2019 році. Нагадаємо, 11 жовтня суд визнав протиправними дії волинського губернатора та зобов’язав Волинську ОДА віддати комунальному підприємству «Волиньприродресурс» окремі земельні ділянки для видобутку торфу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 13 Жовтня 2017 14:17
що за мода перекривати трасу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus