USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Село на Волині почало сортувати сміття

1 Листопада 2017 08:00
У селі Старий Чорторийськ місцеві активісти поставили контейнери, в які роздільно збирають сміття: пластик та скло – окремо. Такою потрібною для довкілля справою займаються місцеві жителі Володимир Сльозко та Сергій Байцим.

Про це повідомляє Вісник.

"Нині багато сіл має проблеми зі сміттям і забрудненням навколишнього середовища. Не винятком стало й наше село. Ми представляємо громадську організацію «Дія людей», – розповів Володимир Сльозко. – Разом з однодумцями хочемо очистити нашу землю від сміття, яке загрожує довкіллю. При сортуванні ми значно зменшимо потрапляння скла та пластику в землю.

Більше року тому встановили перший контейнер біля місцевої школи. Нині їх є вісім. Наше село має протяжність сім кілометрів, тож контейнери стоять поблизу магазинів, закладів соцсфери. Громадська організація «Дія людей» на постійній основі влаштовує толоки. Прибираємо забруднені території, а потім розповідаємо людям про роздільний збір. За невеликий період було зібрано ПЕТ-пляшок (пластику) 300 кілограмів, а білого та кольорового скла – п’ять тонн. Ми раді, що односельці з розумінням поставилися до нашої ініціативи.

Не побили, не знищили контейнери. Зібрану вторсировину ми відправляємо на переробку, а за вилучені кошти виготовляємо та встановлюємо нові контейнери. Ще одним кроком до зменшення забруднення навколишнього середовища в селі Старий Чорторийськ є встановлення більше десятка міні-контейнерів для збору батарейок".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 1 Листопада 2017 14:21
Это очень круто!!! Молодцы те люди, которые об этом думает и заботится,и конечно жители,которые этим не пренебрегают! В Луцке в частном секторе не то, что раздельные баки, вообще никакие не стоят. Собаки растаскивают мусор! А потом он валяется на улицах...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus