USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Мешканцям приватних секторів у Луцьку роздаватимуть різнокольорові пакети для сортування сміття

21 Грудня 2020 17:56
Аби привчити лучан, які проживають у приватних секторах, до роздільного збору сміття та його сортування, департамент ЖКГ міської ради планує закупити різнокольорові пакети для різних видів відходів та роздавати їх людям.

Про це під час комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження розповів директор департаменту ЖКГ Микола Осіюк.

З його слів, ідея пропаганди та заохочення лучан до роздільного збору сміття орієнтовно виглядатиме наступним чином:

«До прикладу, на вулицях Ковельській і Чернишеського сміття забирають у четвер і суботу. Але раз в місяць туди їхатиме машина, яка збиратиме пакети червоного кольору, в які люди кластимуть ПЕТ-пляшки. Наступного місяця ця машина збиратиме сині пакети із картоном. Звичайно, процес довгий, але ми будемо над тим працювати. Ідея закупівлі різнокольорових пакетів для роздільного збору сміття – недешева. Звісно, якщо й роздати ті пакети приватному сектору, то половина мешканців використає їх не за призначенням. Але початок буде покладено», - зауважив головний комунальник міста.

Також він наголосив, що паралельно з інноваційним підходом до сортування сміття потрібно вести активну пропаганду серед населення, зокрема, роздавати флаєри, листівки, знімати відеоролики, вести бесіди тощо.

Окрім того, Микола Осіюк пригадав, як у селі Жидичин комунальники поставили контейнери для роздільного збору сміття, і вже за тиждень їх забрали, бо люди почали нести з городів зілля та гілля.

Тож посадовець наголосив, що питання сортування сміття дуже важко вирішити наразі, оскільки у місцевого населення немає відповідної культури.

«Через те полігон у Брищі переповнений. Для аналізу візьмемо хоча б ту ж Білорусь. За рахунок того, що сортування сміття ніколи не було вигідним, утилізація стаканчика для кави чи ПЕТ-пляшки закладається у її вартості. А також є дотації на придбання техніки комунальними підприємствами, зарплати працівникам тощо, в залежності від кількості населення», - акцентував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Сектор Показати IP 21 Грудня 2020 18:57
Дуже правильне рішення. Бродячим собакам в приватному секторі розривати пакети. Одинакового кольору не цікаво.
))) до Сектор Показати IP 22 Грудня 2020 09:36
Ви зробили мій день)))) Але це правда))))
Maха Показати IP 21 Грудня 2020 19:23
пора поставити контейнери на скло.
Приватний сектор! Показати IP 22 Грудня 2020 00:28
Ідея дуже хороша!!! Можливо як будуть приїжати за конкретним сміттям, то і сортувати щось будуть. Але з Культурою у нас точно проблеми. Ще маю питання! То куди дівати зілля? Якщо ви навіть його палити заборонили.
1 до Приватний сектор! Показати IP 22 Грудня 2020 09:37
Дадуть вам пакет, зробите перегній
Вул.Львівська Показати IP 23 Грудня 2020 01:11
Окей. Де зберігати місяць 5 пакетів зі сміттям? Не позортеся поставте сміттєві баки на вулицях там де це потрібно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus