USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Батьки не працюють: семирічний син луцького активіста заробляє для сім’ї на вулиці грою на скрипці

22 Грудня 2021 08:58
На вулиці Лесі Українки в Луцьку грає семирічний скрипаль Дарій. Сина місцевого активіста Ігоря Левчука не лякають ні мороз, ні вітер.

Малий, на відміну від батьків, добре заробляє. Якщо вірити словам школяра, гроші в дім приносять діти, батьки ж ніде не працюють, повідомляє телеканал «Аверс».

Дітей у родині четверо, Дарій – найменший. Усі грають на скрипці. Вони – вуличні музиканти.

Хлопчик нашубканий з голови до ніг, щоб не змерзнути, на рученятах – обрізані рукавички.

Замість того аби гайнути з друзями на ковзанку після школи, він виводить простеньку мелодію. Напевно, проходячи повз, байдужим не лишиться жоден. Увагу приковує не так музика, як сама картина.

Каже, грати його вчить вчителька музшколи Алла Грицай. Тато і мама про те, що малий грає на вулиці, знають. Додає: заробляє грою на скрипці десь років з п’яти.

Семирічний Дарій – першокласник. На «роботу» приходить після уроків.

«Тато ніде не працює, мама – теж, – розповідає хлопчик. – Гроші заробляємо я, дві сестри і брат».

Малий щиро каже: заробляє достатньо. Попри маленький вік, у нього – досить дорослі бажання. Гроші збирає на Новий рік, щоб купити ялинку і їжу.
За кілька хвилин підійшли мама та сестричка Дарія. Підтверджують: діти справді вуличні музиканти.

«По-перше, він навчається в першу зміну, – каже жінка у відповідь на зауваження, що дитина має вчитися, а не грати на вулиці. – Школа в них закінчилася й сьогодні був театр. Мої діти всі музиканти, учасники музичних конкурсів».

Додає: на вулиці Дарій грає з власної ініціативи.

«Його не можна втримати, – запевняє пані Інна. – Але я йому даю теплий одяг, рукавиці».

Хлопчик каже: на вулиці грає не щодня. Утім хіба це заняття для семирічної дитини, яку мають забезпечувати батьки?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 40
лучани Показати IP 22 Грудня 2021 09:07
існує стаття 150-1 ККУ (“Використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом”), санкції якої передбачають для батьків чи опікунів дитини позбавленням волі на три роки. Якщо такі дії вчиняються щодо чужої дитини та при інших кваліфікуючих обставинах, то така особа може потрапити за ґрати на 10 років.
я Показати IP 22 Грудня 2021 09:08
жах!!!!
лучани Показати IP 22 Грудня 2021 09:08
Змушування до жебрацтва також є одним із видів експлуатації людини і може кваліфікуватися як торгівля людьми (ст. 149 ККУ). Відповідальність за такий злочин – до 15 років позбавлення волі. Якщо Ви побачили, що дитина жебракує зателефонуйте до поліції та/або до Служби у справах дітей і повідомте, що побачили дитину, яка жебракує. Необхідно детально розповісти, де саме це відбувається, і описати дитину та/або дорослу особу, яка її супроводжує. Якщо є можливість, дочекатися приїзду поліції та/чи представників Служби у справах дітей.
Анонім Показати IP 22 Грудня 2021 09:26
невідомо звісно, які життєві обставини в цієї родини, але мама дитини виглядає цілком працездатною.... дивно. те, що дитина прагне до чогось - це добре, а не сидить з телефоном в руках!
Невже Показати IP 22 Грудня 2021 09:36
Це дітки ІГОРА ЛЕВЧУКА - голови Антикорупційного комітету Волині!
Читач до Невже Показати IP 23 Грудня 2021 09:25
Той Левчук в Польщі чи Туреччині вже давно сидів би в концтаборі за антидержавну діяльність. Добре він заробляє. Нічого дитина сім'ю не годує. Папік це "українська гнида", яка паразитує на носталіьгії несвідомих хохлів за совком і голосу крови місцевих кцапів за історичною родіною, на яку, повертатись, їхати не хочуть. Левчук систематично в своїй групі на Фейсбуці розміщає заборонену комуністичну сиволіку, прикриваючись темами захисту історичної спадщини чи міського озеленення. Його "громадська" діяльність однозначно оплачується або ФСБшною РПЦ, а бо іншими шляхами.
Читач до Невже Показати IP 23 Грудня 2021 09:46
Левчук називає священників ПЦУ турецькими попами! Уявіть собі яка безмежна цинічність назвати священника церкви яку визнав Вселенський Патріарх Варфоломій "турецьким попом". Так кажуть кцапські пропагандистські ЗМІ і це ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ тут - на заході Самостійної України!!!
лучанка Показати IP 22 Грудня 2021 09:54
а що, голова такого комітету працює на громадських засадах, там не дають зарплати???????
Народна прокуратура до лучанка Показати IP 22 Грудня 2021 10:17
Таких "антикорупційних комітетів" в Україні розвелось, як у вуличного кота бліх. Досить вигідний і модний бізнес виявляється. Особливо був таким після Майдану.
5 Показати IP 22 Грудня 2021 09:57
Краще б тато замість того, щоб бігати Луцьком і скандалити з приводу і без,влаштувався на роботу. А то лосяра здоровий живе на гроші дітей маленьких. І мамаша така ж приваляна. Ой,не можу їх зупинити,рвуться на вулицю грати. Ага,у дощ,мороз,холод. Не хочуть посидіти у теплі і мультики подивитися, їм не потрібно вчити уроки...Звичайно рвуться - тато ж з мамою не працюють,а їсти хочеться. Жах. Соціальним службам треба добряче взятися за цих люблячих батьків.
Всезнайко Показати IP 22 Грудня 2021 09:58
Без майданів в активістів немає заробітків.
Лучаник до Всезнайко Показати IP 22 Грудня 2021 10:35
Це активіст Руского Міра
Та Показати IP 22 Грудня 2021 10:07
дійсно жах, не бухають дітки, не бігають по «закладках», не гасають на машинах по місту, збиваючи перехожих, не стирчать днями в гаджетах, тупіючи, а грають на скрипці ще й копійку при цьому зароблять. От справді жах жахливий. Не плутайте вже береги зовсім. Батьки може й не забезпечують так, як багатьом дописувачам хотілось би,але виховали не погано, на відміну від багатьох забезпечених.
Анонім до Та Показати IP 22 Грудня 2021 11:52
А всі інші в 7 років, звісно ж, поголівно поспивались і обкололись? Думали б, що пишете.
Дійсний до Та Показати IP 22 Грудня 2021 13:29
Обмороження пальців рук , щоб в 30 з артритами по лікарнях бігати … ото супер!!!! І виховання і опіка. Батьки не сповна розуму!!!!!
Маруся Показати IP 22 Грудня 2021 10:40
Класно влаштувався активіст. Ходить, людям нерви тріпає з приводом і без, а діти мерзнуть! Хай би сам там постояв , пограв в задоволення! Думаю соціальним службам, треба звернути увагу на цю родину!!!!!!!
Але кончені Показати IP 22 Грудня 2021 10:47
Мало вам тої жінки, дитина якої померла, а ви її зацькували до смерті, спригнула з вікна. Ви за іншу сім'ю взялися. Хто жебрує? з чого ви це взяли?
Анонім Показати IP 22 Грудня 2021 10:52
Да, тато ще той руцкомірний совок
До Ігора Активіста! Показати IP 22 Грудня 2021 11:08
Коли ви пишите про загниваючу культуру Волині, і про те які ж погані умови праці в Училищі Культури і Мистецтв. Як корупційно працюють в Філармонії та Театрі…. Згадався пост в інтернет виданні власником якого є даний псевдо активіст, де складали сцену працівники філармонії. Виникає питання: де активізм по відношенню до своїх дітей?!!!! І чи має моральне право такий батько, що приховує свої доходи від податкової, відмивати кошти працею дітей… чому відповідні правоохоронні органи таке дозволяють?!!!
Пе Показати IP 22 Грудня 2021 11:25
Таких активістів тьма! Гидота! Судити потрібно.
Валєра Показати IP 22 Грудня 2021 11:50
"Хлопчик каже: на вулиці грає не щодня. Утім хіба це заняття для семирічної дитини, яку мають забезпечувати батьки?"- шо це за брєд і дискредитація батьків? хіба це злочин відпустити дитину з власного бажання підзаробити грою на скрипці? якшо йому це подобається + дитина змалку думає як допомогти батькам у фінансових питаннях... Росте справжній чоловік!!!! Пишатись треба такими дітьми!!!!
5 до Валєра Показати IP 22 Грудня 2021 12:27
Якби батьки працювали,то це було б "підзаробити" на якісь дитячі цяцьки і забаганки за власним бажанням. А якщо двоє дорослих людей живуть на те, що заробляє їх 7-річна дитина - це знущання і експлуатація. У дитини хіба є вибір? Або йдеш на вулицю,граєш і заробляєш на вечерю,або сидиш голодний,бо тато і мама лінуються десь працювати. Не повинен учень початкової школи думати,як "допомогти батькам у фінансових питаннях" і як заробити їм на шмат хліба з маслом.
Валєра до 5 Показати IP 22 Грудня 2021 17:38
Імбіцильна філософія імбіцила в якого не було дитинства. Видно неозброєним оком що дитина аж ніяк не нещасна і не голодна. Говорить що заробляє на їжу і на ялинку тільки тому що хоче відчути себе дорослим і помагає сімї в скрутному становищі. Тим паче шо таких сімей в нашій країні 75%. Дитина тепло і охайно вдіта, доглянута. Приходять родичі шоб переконатись що він не змерз і чи в нього все добре... Скрипка знаєш скільки коштує?? Батьки експлуататори і нероби йому б її наврядчи купили б... Він робить улюблену справу з власного бажання. І батьки ніяк його не спонукають до цього. а Вибір є завжди ....його силоміць туди ніхто не веде!
Дохтур) до Валєра Показати IP 22 Грудня 2021 20:22
Учасники секти білого братства і т п сект, також виглядають більш ніж щасливо. Суть в тому, що вони сім'ю кормлять, навідмінно, від дорослих ледарів. Взагалі, переважна кількісь різного роду ледарів і соціального непотрібу в останні роки, взяли моду називати себе "актівістами" і "патріотами", чим, фактично, зруйнували сенс цих понять, як і їхнє сприйняття населенням. І якщо для тебе, це виглядає як нормальність, то напевно ти з цих самих "імбецилів", яких, зрештою, знищить сама природа як чужерідне утворення. Історія в поміч, якщо читати вчили))
Д.П.А. Показати IP 22 Грудня 2021 12:46
А де касовий аппарат? Куда дивиться податкова ???
Клава Показати IP 22 Грудня 2021 13:41
Батько нероба - що він може дати дітям ??? Буде новий клас суспільства - активіст !!!
Влад Показати IP 22 Грудня 2021 13:58
Теж був вуличним музикантом, респект малому. Батькам не респект, дитина може собі заробляти на мрії і т.д., але забезпечувати сім'ю мають батьки, аж ніяк не діти. І не називайте це жебрацтвом, шановні коментатори. Це робота, така ж неофіційна, на які ходять мільйони українців.
Іра Показати IP 22 Грудня 2021 14:22
Взагалі, це злочин, мамашка добре влаштувалася. Дитиною ніхто не займається, це одразу помітно- в 7 років йому давно потрібен логопед, а не вуличне жебрацтво на їжу. Активісти вони ще ті, де поліція?!?!
S.S. Показати IP 22 Грудня 2021 14:59
І оцей недолугий "пісатель" и "борець з корупцією" ще щось "цвєнькає"!)) Та в такому любимому ним "союзі" вже б давно сидів за тунеядство, як мінімум "на хімії".))
Дідо Показати IP 22 Грудня 2021 15:31
Активіст це призвання! Вони призвані стадо вести вперед, на майдани і т.д. а не працювати! Гранти їм подавай!
Я Показати IP 22 Грудня 2021 15:41
Де органи опіки та піклування????
Всім Показати IP 22 Грудня 2021 15:52
Активіст - це діагноз, більших пок..ьків не знайти
Петро Показати IP 22 Грудня 2021 17:11
Невже не видно що стаття маніпулятивна? Видно даний активіст заважає декому, от і вирішили замовити статтю щоб опустити його в очах жителів міста. Спеціально підкреслено що батько і мати ніде не працюють (натякаючи, що зароблають на активістській діяльності), а сім'ю, начебто, кормлять діти, ви серйозно? П.с. не знаю цього активіста, але в нас багато хто офіційно безробітний а зароблають більше ніж на роботі. Але я не здивований, на Volynnews часто такі маніпуляції пишуть
Валєра до Петро Показати IP 22 Грудня 2021 17:45
свідомий дядько
Петро до Петро Показати IP 22 Грудня 2021 18:42
Не без того. Навіть те, що грають на вулиці - нормально. Ненормально, що витрачають зароблене не на себе, чи грандіозні проєкти родини, а утримують фізично здорових батьків. В Луцьку можна знайти роботу.
777 Показати IP 22 Грудня 2021 18:37
Хочеться вірити, що малята в тата не підуть - знають як воно заробляти гроші ремеслом, а не "громадянською позицією"
В . Показати IP 22 Грудня 2021 21:19
Какие комитеты с какой коррупцией??? Родителей за фабирже и на первый раз условку за експлуатацию малолетних.
лучанин Показати IP 23 Грудня 2021 00:29
Утім хіба це заняття для семирічної дитини, яку мають забезпечувати батьки? ЗАКАЗУХА
Luch Показати IP 23 Грудня 2021 10:13
Когось то він срати вміє, а свою дитину в мороз на вулицю відправляє. Хай вдома вчиться грати, але вдома ж гроші не дадуть. Супер тато
Лучанка Показати IP 12 Січня 2022 00:52
Може тому Ігорю ще на їжу з Нового року скинутися, щоб його діти могли потратити СВОЇ гроші на СЕБЕ, а не на працездатних своїх маму і тата, чи останнім вже по 80???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus