USD 39.85 40.15
  • USD 39.85 40.15
  • EUR 40.03 40.25
  • PLN 9.90 10.04

Сенат США представив законопроєкт про підтримку України на суму $60,06 млрд

5 Лютого 2024 08:42
Американські сенатори оприлюднили деталі двопартійного законопроєкту на основі запиту президента США щодо додаткового фінансування на потреби нацбезпеки, в тому числі на підтримку України та Ізраїлю.

Про це повідомляє телеканал CNBC, передає Укрінформ.

«Довгоочікуваний законопроєкт передбачає виділення $60,1 млрд на допомогу Україні, $14,1 млрд для Ізраїлю та $20,2 млрд на посилення безпеки на кордоні США», – вказується в повідомленні.

Водночас гроші для України розподілятимуться таким чином:

близько $14 млрд передбачено для закупівлі нової зброї у компаній американського ВПК;

$15 млрд – на військовий вишкіл Збройних Сил України, а також обмін розвідданими та інші заходи підтримки;

близько $8 млрд – на пряму бюджетну підтримку України;

$1,58 млрд – на підтримку української економіки.

За словами Джо Байдена, якщо США «не зупинить апетит путіна до влади й контролю в Україні, він не обмежиться лише Україною – ціна для Америки зросте».

«Я закликаю Конгрес обʼєднатися і швидко ухвалити цю двопартійну угоду. Покладіть її на мій стіл, щоб я міг негайно підписати її як закон», – підкреслив Байден.

Крім того, документ передбачає фінансування гуманітарної допомоги на операції в Червоному морі та на Тайвані.

Читати ще: Сенатори США домовилися щодо угоди про кордон, яка має розблокувати допомогу Україні, – CNN

У документі йдеться про те, що основна відмінність у новій пропозиції полягає в тому, що понад $13 млрд виділено на безпеку кордонів, що було головним предметом суперечок під час багатомісячних переговорів у Сенаті.

Загальний обсяг коштів, передбачених цим законопроєктом становить $118,2 млрд.

Як повідомляли, у жовтні президент США Джо Байден вніс до Конгресу запит щодо виділення допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню на суму понад $105 млрд.

Відтоді в Сенаті точилися переговори, зокрема стосовно міграційної реформи та посилення кордону США, що мало розблокувати пакет зовнішньої допомоги. Нова угода приблизно відповідає пропорціям, визначеним у запиті президента США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ще не зовсім свідоми Показати IP 5 Лютого 2024 11:39
З недавніх часів Україна стала схожа на циганчат, що на луцькій автостанції бігають. Тільки вони кажуть просто :"дядьку (тьотко) дайте гроші". А владці офіційно проводять дипломатичні заходи, розповідають про те, що захищають весь цивілізований світ, стоять на передку боротьби за демократію та гендерну рівність, безумовно проти корупції та незаконного збагачення, забезпечення рівності та братства.. Але все одно виходить. Дядьку (тьотко), дайте грошей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus