USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Сенат США схвалив пакет допомоги Україні

13 Лютого 2024 14:47
Сенат США підтримав законопроєкт, який передбачає фінансування допомоги Україні на понад 60 млрд доларів.

Про це свідчить трансляція засідання Сенату у вівторок, 13 лютого, передає Кореспондент.

За документ було подано 70 голосів, що більше ніж достатньо для схвалення. Проти виступили 29 сенаторів.

Законопроєкт передбачає 95,3 млрд доларів допомоги для України, Ізраїлю і Тайваню. Для нашої країни планується виділити трохи більше 60 млрд доларів.

Але рішення Сенату недостатньо для виділення грошей трьом країнам. Тепер законопроєкт має пройти Палату представників, спікер якої – Майк Джонсон – вже розкритикував документ.

«Республіканці Палати представників із самого початку дискусії ясно дали зрозуміти, що будь-який так званий додатковий закон про національну безпеку має визнавати, що національна безпека починається на нашому власному кордоні», – написав він у Twitter.

Читати ще: Уряд США пропонує виставити на аукціон конфісковану супер’яхту російського мільярдера Керімова

За словами Джонсона, Сенат вчинив правильно минулого тижня, відхиливши закон про Україну, Тайвань та Ізраїль та імміграцію через недостатність положень про кордон. Джонсон вважає, що Сенату потрібно було внести поправки до поточного законопроєкту, включивши до нього реальні положення щодо безпеки кордонів.

«Натомість у законопроекті Сенату про іноземну допомогу нічого не йдеться про найнагальнішу проблему, яка постає перед нашою країною», – зазначив спікер.

Джонсон заявив, що тепер над питанням про кордон працюватиме Палата представників.

Нагадаємо, 8 лютого Сенат США ухвалив рішення, яке може наблизити виділення пакета допомоги Україні. Тоді сенатори проголосували за початок дебатів щодо законопроєкту, який передбачає виділення близько 95 млрд доларів на допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та інші потреби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus