USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Сереховицький Ленін втратив голову

13 Лютого 2010 12:37
 
Троє невідомих осіб пошкодили пам\'ятник Леніну, що стоїть у самісінькому центрі села на Старовижівщині.
Як розповів сільський голова Серехович Василь Миронюк, невідомі месники відрізали бляшаному Іллічу голову. Про це повідомляє СІД. «Це сталося між 3-ю і 4-ю годинами ночі. Невідомих помітив пічник, який йшов на роботу затоплювати в школі та сільраді. Троє хлопців були студентського віку, вони найімовірніше приїхали на Деу-Ланосі», - сказав Миронюк. Голова сільради бачить основною версією злочину - політичну, адже пам`ятник виготовлений не з кольорового металу, товщина бляхи близько 2 міліметрів, а всередині Ілліч - пустотілий. «Та й якби крали на лом, то забрали б усього», - повідомив Миронюк. Нагадаємо, що депутати Волинської обласної ради мають намір упродовж лютого ліквідувати місцеві пам’ятники тоталітаризму. На Волині наразі височіють пам’ятники Володимиру Леніну в селі Сереховичі Старовижівського району, райцентрі Маневичі та на дворику шахти N9 міста Нововолинська. У селі Дідичі Ківерцівського району в центрі стоїть скульптура Фелікса Дзержинського – єдиний пам’ятник «залізного фелікса» в західних областях України. Районна влада територій, де зосталися ідоли тоталітаризму, пообіцяли ліквідувати радянські ідеологічні пам’ятники до кінця лютого.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Вікінг Показати IP 14 Лютого 2010 20:43
Давно пора було його знести на металобрухт. Якісь селяни не патріотичні були на Старовижівщині.
Ярослав Показати IP 15 Лютого 2010 10:11
А слово вікінг - це дуже патріотично? Патріотично, не патріотично. Я був проїздом у цьому селі. Їдеш такою-сякою вузенькою дорогою. Полісся. Гарна природа. А тут така екзотика - пам'ятник Леніну. Так туди можна було б екскурсії з іноземцями організовувати. А ми все руйнумо: своє, чуже. А подивіться, що ми побудували за роки незалежності? Навіть у Луцьку. Всякі там "Гам-гами", розважальні центри, бари , банки і усьо.
faBULA Показати IP 15 Лютого 2010 10:27
Ярослав, а давайте всю Україну перетворимо в таке полісся? Гарна природа. Вузенькі дороги. І - ні банків, ні гіпермаркетів, ні розважальних центрів. Скажіть, багато іноземців поїде дивитися на ваші пам"ятники Леніну?
Ярослав Показати IP 15 Лютого 2010 14:24
Ярослав, а давайте всю Україну перетворимо в таке полісся? Гарна природа. Вузенькі дороги. І - ні банків, ні гіпермаркетів, ні розважальних центрів. Скажіть, багато іноземців поїде дивитися на ваші пам"ятники Леніну? І чому у нас завжди розмова йде про крайнощі? Я сказав про конкретну місцевість і про те, яку користь можна взяти з того, що в неї є під боком. Ніхто не каже спеціально робити в Україні вузькі дороги і руйнувати банки. Мова йде про те, що в нас на Волині, зокрема, на Поліссі є унікальні природні куточки, а така екзотика, як пам'ятник Леніну, може бути використаний в нормальних цілях, як музейний експонат А там ще можна й табличку повісити, що особа, яка зображена, наробила багато лиха через те, що сповідувала такі-то "цінності". До того ж це наша історія. Наша не в тому розумінні, що наш народ її творив, а наша тому, що наш народ жив у той період і ми повинні знати її, щоб не вірити політикам, які обіцяють шляхом революцій і різких змін, привести всіх до світлого майбутнього. Такі пам'ятники можуть бути використані як нагадування всім нам не повторювати помилок минулого. От і все. Пам'ятник можна просто перенести у менш людне місце. Щодо вузеньких доріг. Мені доводилось бути в Англії. Так там таких вузьких доріг знаєте скільки багато? А знаєте, яка гарна там природа? Майже така як наша.:-) Там просто ті вузенькі дороги заасфальтовані. І завдяки своїй акуратності і дбайливості, навіть, маленькі села можуть зацікавити туристів. Місто Кентребері, приблизно 40 тис. населення. Воно вабить до себе туристів не банками і магазинами, а своєю історією, музеями, парками, доглянутою річкою, на якій навіть лебеді плавають. Та їхня річка за розмірами як наша Сапалаївка. І кого наша Сапалаївка може привабити? Хвороботворні бактерії... От можливо і нам варто будувати не торгово-розважальні центри, а науково-пізнавальні, не бари і казино, а соціальне житло. Ви хочете жити у затишному місті чи у Лас Вегасі?
Неважливо Показати IP 21 Червня 2011 23:43
А він що комусь заважав??????????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus