USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сервери Приватбанку зламали. Скрін-шоти переписки ІТ-безпеки

29 Листопада 2017 10:16
Сервери ПриватБанку дійсно зламані, а особисті дані клієнтів - пішли в Росію, повідомляє УНІАН з посиланням sprotyv.info.

У розпорядження сайту потрапили скрін-шоти, що стосуються внутрішнього інформаційного обміну працівників департаменту ІТ-безпеки ПриватБанку. У своєму чаті вони обговорюють злом серверів банку і викачування звідти даних про клієнтів на зовнішні сервера. Витік даних стався 12 вересня. Перші дані про неї працівники ІТ-безпеки фіксують о 8:42, і майже півтори години не можуть прийняти рішення про переривання копіювання інформації, оскільки на зв'язку немає керівництва.

О 10:09 один із працівників ПриватБанку пише колегам, що в скачуваної файлі видно дати народження, номера телефонів і «ще купа незрозумілою інформації». Тоді ж ІТ-шники фіксують, що дані йдуть на сервера, зареєстровані в Росії. Їхній керівник з'являється на зв'язку тільки до 10:29 за київським часом - і тільки тоді дає вказівку «обрубати копіювання», але до цього моменту всі файли вже скопійовані і виведені з банку.



Тим часом, журналіст Олександр Дубінський пише на своїй сторінці в мережі, що коли фактів про витік інформації стає все більше, потрібно з'ясувати, які саме дані клієнтів "пішли".

"Судячи з цієї інформації - сервера ПриватБанку дійсно зламані. І звідти викрадені всі дані клієнтів. Мене менше всього хвилює, пішли ці дані в Росію чи в США. Хоча це точно питання нацбезпеки. Мене особисто більше турбує, що всі мої дані - як клієнта - можуть бути скомпрометовані. Я вже раз питав, чи були викрадені дані клієнтів банку. На що прес-служба за традицією відмовчалася. Мені б не хотілося, щоб відомості про моїх рахунки продавалися на ринку Петрівка", - йдеться у дописі.

До слова, раніше повідомлялося, що Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом витоку баз даних клієнтів Приватбанку в Росію. Зокрема, йдеться про те, що посадові особи ПриватБанку злили в Росію дані клієнтів. Окрім того, йшлося про те, що на російські сервера злили дані про операції та розрахунки оборонних підприємств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Glover Показати IP 29 Листопада 2017 10:49
І що робити, бігти знімати всі кошти???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus