USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Шахрай-колаборант закликає до повалення влади на Волині через фейк з гуманітаркою

9 Березня 2022 20:59
Уродженець Сумщини, який сьогодні називає себе волонтером, а ще недавно був затриманий за шахрайство, фактично закликає до державного перевороту на Волині. Для цього він придумав фейк про гуманітарну допомогу, яку затримують на кордоні і тепер закликає тероборону і ЗСУ «винести губернатора і взяти владу в свої руки». Замовниками провокації можуть бути спецслужби окупантів, які таким чином хочуть посіяти паніку на Волині, проте в СБУ досі не відреагували на цей інцидент.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що такий собі Олексій Оскер (на фото), який вказує, що мешкає у Києві, поширив у Фейсбуці відео про те, що на Волині адміністрації нібито затримують процес оформлення гуманітарних вантажів, чим створюють черги на кордоні й затримують доставку.

Зокрема, оприлюднений фрагмент розмови цього чоловіка, який називає себе волонтером, з невідомою особою. На камеру він емоційно кричить, лається, намагається зобразити праведний гнів на «бюрократів, які не пропускають допомогу». Натомість не називає жодних деталей, про який вантаж йдеться, не надає ніяких документів, щоб це підтвердили.

Автор провокації – професійний шахрай і актор

Як інформує «Українська правда», Олексій Оскер – 1985 року народження, уродженець Сумської області. Влітку 2021 року чоловік фігурував як спільник у справі про «продаж» посади голови Миколаївської ОДА за 600 тисяч доларів. Оскера арештували на 60 діб з можливістю вийти під заставу в понад 16 мільйонів гривень.

Сам він знімався в телешоу «Говорить Україна» та «Одруження наосліп», тому очевидно, що талант акторської гри він має.

Історія з затриманою гуманітарною допомогою – фейк для дестабілізації прикордонної Волині

Проте вся ця істерична історія – фейк, жодної гуманітарки, яку затримують, не було. Голова Волинської військової адміністрації Юрій Погуляйко пояснив: уряд кілька днів тому спростив правила для ввезення гуманітарної допомоги до України. Згідно з цими правилами, достатньо надати інформацію про вантаж, авто та кінцевого отримувача для Державної прикордонної служби. І лише на цьому етапі ОДА та РДА допомагають збирати цю інформацію та централізовано подавати прикордонникам. Ніхто не тримає вантажів на кордоні. Навпаки – в телефонному режимі оперативно допомагають перетнути кордон 24 години на добу.

У коментарі виданню прессекретар Волинської митниці Валентина Черниш повідомила, що жодних інцидентів про затримку гуманітарних вантажів в області не було.

«Жодних таких інцидентів на Волинській митниці не зареєстровано. Якщо говорити про МПП «Ягодин», то для вантажівок гуманітарної допомоги виділено окрему смугу руху, черги немає взагалі, після перевірки документів машини одразу ж пропускають. За цей час митницею було прийнято і пропущено на територію України 600 автомобілів з благодійною допомогою загальною тонажністю 4500 тонн», – повідомила вона. Не виникало проблем із завезенням допомоги з-за кордону і у інших волонтерів Волині.

А вже сьогодні Оскер оприлюднив ще одне відео із закликом до бійців тероборони «винести губернатора і взяти владу в свої руки» через все ту ж гуманітарну допомогу. Фактично це є закликом до заколоту і державного перевороту і однозначно підпадає під дію Кримінального кодексу. Зокрема йдеться про ч. 3 ст. 109 ККУ «Публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій з використанням засобів масової інформації», адже аферист називає себе журналістом.

Такі дії караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією майна, або без такої. Крім того, днями ВРУ ухвалила закон про посилення відповідальності за колабораціонізм, а згадані заклики цілком можна трактувати як допомогу ворогові. Тому виникає закономірне питання, кому вигідно дестабілізувати прикордонний регіон, який очікує ще й нападу з боку Білорусі й чому на нього не звертають увагу спецслужби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Zahidnyak Показати IP 9 Березня 2022 22:06
За звинувачення у шахрайстві та колабораціонізмі теж відповідальність є, панове автори!
Олена до Zahidnyak Показати IP 12 Березня 2022 21:58
Він реально був затриманий за шахрайство...
Тетяна до Zahidnyak Показати IP 17 Червня 2022 10:59
Підтримую. Кращий захист-це напад.
Олексій до Zahidnyak Показати IP 22 Листопада 2022 18:20
За наклепи та незнання відповідальності теж є покарання, пане коментатор)
Ттт до Олексій Показати IP 1 Березня 2023 16:13
Да да і то шо він піраміди продавав це не шахрайство?
Сергій Показати IP 10 Березня 2022 15:46
Блін а я на нього підписаний. Наскільки правила стаття ? Як перевірити чи правда це?
Лучанин Показати IP 10 Березня 2022 19:32
На нари на років пять
андрій Показати IP 23 Травня 2022 10:14
якби не жив в прикордонні області не повірив б ніколи Жалко але це правда дерибан гуманітарки є і займається цим влада хто приближений до корита !!! вони трохи посиділи тихо погрались в патріотів а далі де вони впустять таку можливість бізнес у них Тут
Олексій до андрій Показати IP 22 Листопада 2022 18:23
Звісно проблеми з гуманітаркою є і будуть, але це потрібно підтверджувати не лише слухами, а чіткими розслідуваннями з фактами та доказами, а те ,що якийсь знайомий вашого знайомого там щось сказав - так це не факти, це просто чиясь точка зору, припущення або слух. А Оскер на цих темах, часто спекулює та намагається себе відбілити
Лілія Показати IP 28 Червня 2022 23:26
Уже 47 справ офіційно (!) заведено стосовно крадіжок гуманітарної допомоги і подальшого її продажу !!! Ви тільки вдумайтесь -під час війни! А хлопець не мовчить -а зробимо його шахраєм а ще й справу пришиємо !!! ЗСУ слава !!! А от їх комбатам які справді зливають нас усіх -у пекло таких військових пузатих командирів НАХЕР !!! У нас півсела хлопці на війні і теж кажуть люди:,,немає чим воювати нашим рідним...» одного вже Захисника поховали..., під Лиманами... здали їх ті ж командири ! Отож СБУ будь-ласка зверніть увагу на це і зупиніть злочини військових високопосадовці!
Олексій до Лілія Показати IP 22 Листопада 2022 18:19
Панове, те що Оскер не мовчить, ще не означає, що він говорить правду, конкретних розслідувань він не проводив. А шахраєм його не просто так назвали і не по причині тогоЮ що не мовчить. З приводу 47 справ стосовно крадіжок гуманітарки - так не здивуйтесь, якщо в одній чи кількох із них буде фігурувати сам Оскер

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus