USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Шахраї ошукали українців на 2,5 мільйона під виглядом працевлаштування у ЄС

7 Травня 2021 09:13
Поліцейські оголосили підозру організатору та членам угруповання за шахрайство під виглядом працевлаштування за кордоном, внаслідок якого громадянам завдано збитків на майже 2,5 мільйона гривень.

Про це інформує Управління комунікації Національної поліції України.

До складу організованої групи, яка діяла упродовж чотирьох років, входило п’ятеро осіб – організатор, співорганізатор і троє «менеджерів».

У злочинній діяльності зловмисники використовували дві «схеми». У першому випадку створювали підприємства, які оформляли на підставних осіб, та отримували відповідну ліцензію на здійснення посередницької діяльності із працевлаштування за кордоном. У другому – використовували реквізити фірм, які мали відповідну ліцензію.

Відтак потерпілі не мали жодних сумнівів щодо легальності послуг працевлаштування.

За підробленими документами зловмисники оформляли договори, на підставі яких отримували гроші від потерпілих.
Оголошення про вакансії на підприємствах країн Євросоюзу зловмисники розміщували на створеному ними сайті, а також на спеціальних інтернет-ресурсах.

Жертвами зловмисників стали 200 громадян. Сума збитків, завдана потерпілим, становить 2,5 мільйона гривень.

Викрили злочинну діяльність угруповання оперативники Департаменту міграційної поліції спільно зі слідчими поліції Києва. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося за процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури.
Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями проживання фігурантів та вилучили документацію, що підтверджує їхню злочинну діяльність.

Усім членам злочинного угруповання оголошено про підозру за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
00 Показати IP 7 Травня 2021 19:06
Стаття про те, як українці наживаються на українцях. Шахраї ж теж українці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus