USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Шахраї проникають у квартири лучан під виглядом працівників «Луцьктепла»

14 Серпня 2019 13:22
В обласному центрі Волині зловмисники, представляючись контролерами від ДКП «Луцьктепло» проникають в квартири лучан. Жертв обирають переважно серед людей поважного віку та випитують у них інформацію, ймовірно, з метою крадіжки.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Жертвами шахраїв стали дві жінки поважного віку, саме до їхнього помешкання приходили зловмисники. На щастя все обійшлося спокійно, адже бабусі вчасно запідозрили лихі наміри непроханих гостей.

Тиждень тому у будинок на проспекті Волі, 49 прийшли три жінки, які під виглядом працівників ДКП «Луцьктепло» намагалися втертися в довіру до господинь двох квартир.

Пані Людмила – пенсіонерка, розповідає, що зловмисниці розпитували у неї про розмір пенсії та хто за жінкою доглядає. Одна із жінок відразу зайшла у квартиру і почала оглядати кімнати.

До ще однієї пенсіонерки прийшла зловмисниця та представилась працівницею тепломережі, мовляв перевіряють батареї. Проте жінка швидко зрозуміла злочинні наміри шахрайки та випроводила її за двері. Однак до поліції звертатись не стала, тому що факту крадіжки не було.

Пані Галина розповідає: «Прибігла, оббігала кімнати. Зайшла на кухню і просила включити духовку та газову плиту. Я відмовилась, сказала, який стосунок має тепломережа до цього. Тоді ця жіночка запропонувала присісти і поговорити. А я дивлюсь, що у неї в руках якась хустинка...Думаю, може чимось отруєна, ще зараз баки заб’є і пограбує».

Візит шахрайок до одиноких пенсіонерок підтвердили і їх сусіди.

«Щоб не стати жертвами шахраїв треба бути дуже обачним і не соромитися зайвий раз зателефонувати перевірити.»

Працівники «Луцьктепла» раз в рік повинні перевірити прилади обліку, а також, те – чи не було протизаконного втручання в систему теплопостачання. На підприємстві складають плани та визначають на яких вулицях здійснюватимуть контроль. Тому якщо до Вас прийшли з позаплановою перевіркою, обов’язково попросіть працівника показати відповідне посвідчення.

«Дійсно був випадок, що проникли в помешкання представляючись контролером ДКП «Луцьктепло», однак при цьому не називали свого імені і звісно ж не пред’явили посвідчення. Тому ми застерігаємо, що є норми, згідно яких контролер або інший працівник комунального підприємства може прийти для перевірки приладів обліку теплової енергії або гарячої води, або перевірити, чи не було самовільного втручання в систему водопостачання або опалення», – розповів Антон Безносиков, прес-секретар ДКП «Луцьктепло».

«Споживач в такому разі він зобо’язаний пустити нашого контролера, якщо він пред’явив посвідчення. Однак, якщо споживач переймається, чи ця людина насправді від Луцьктепла, він може зателефонувати нам і уточнити інформацію, чи така людина працює і чи дійсно її в район цей спрямували».

Детальніше – у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
2011 Показати IP 14 Серпня 2019 13:56
в вас прям такий перевод як в Кіно ще на касетах. , може чимось отруєна, ще зараз баки заб’є і пограбує баки прям чую голосом бабки..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus