USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Шахтар» розгромив «Базель» та вийшов у півфінал Ліги Європи

11 Серпня 2020 23:52
Продемонструвавши впевнену гру, донецький «Шахтар» у чвертьфіналі відвантажив чотири голи у ворота швейцарського «Базеля» та вийшов у півфінал Ліги Європи, де зіграє з італійським «Інтером».

І «Шахтар», і «Базель» у минулому раунді Ліги Європи вибили дві німецькі команди. Якщо швейцарці за сумою двох матчів здолали «Айнтрахт», то «гірники» перемогли в 1/8 «Вольфсбург». Попри те, що явним фаворитом матчу 1/4 виглядав саме «Шахтар», «Базель» теж не варто було скидати з рахунків, адже з цієї стадії команди грають між собою лише один матч, а всі ігри відбуваються у Німеччині, тож це додавало інтриги протистоянню.

Цікаво, що в останніх п’яти іграх «Базель» не пропустив жодного голу, тому швейцарці могли забити і просто закритися, граючи на контратаках.

Однак стартував матч за сценарієм «Шахтаря» – вже на 2-й хвилині донеччани заробили кутовий: Марлос подав прямо на голову Мораесу, який, скориставшись помилкою воротаря, пробив головою – 1:0. Швейцарці одразу ж відповіли небезпечним ударом Кабрала, однак м’яч пролетів повз ворота.

Після цього моменту українці більше контролювали м’яч, шукаючи простір для атак на чужій половині поля. Але швейцарці також на складали зброю – Пулулу продерся крізь захист на лівому фланзі та пробив з гострого кута, проте і тут гравець «Базеля» у ворота не влучив.

На 20-й хвилині «гірники» розіграли швидку атаку на лівому фланзі, зокрема Матвієнко прострілив на 11 метрів, де з одного дотику бив Мораес – над поперечиною. А вже через хвилину «Шахтар» подвоїв рахунок, розігравши класну комбінацію, на фінальному етапі якої Марлос відпасував на Тайсона, а той з допомогою рикошета поцілив у ворота – 2:0.

Після розрізного пасу Маркоса Антоніо Мораес міг робити рахунок розгромним, але голкіпер «Базеля» був на висоті, здійснивши сейв. Також у донеччан класно пробивав Марлос – голкіпер номінальних гостей знову потягнув. За 5 хвилин до перерви Маркос Антоніо ледь не поцілив у дев’ятку, але мяч по-зрадницьки влучив у поперечину.

У другому таймі пауз у матчі стало більше, тепер жодна з команд не мала великої переваги у володінні м’ячем. «Шахтар» хоч і атакував, але робив це не так агресивно, як у першій половині зустрічі.

Натомість в «Базеля» просто не клеїлося попереду, щоправда, моментів у швейцарців було значно більше, ніж у перші 45 хвилин. Зокрема, Кабрал міг перекинути Пятова, але у ворота не влучив.

Швейцарці намагалися врятувати гру, провівши три заміни на 73-й хвилині. До слова, в «Шахтаря» також замість Марлоса з’явився Соломон.

Проте вже за хвилину Тайсон заробив пенальті, яке реалізував Алан Патрік, зробивши рахунок розгромним – 3:0. Тож після цього шансів на позитивний результат у «Базеля» не залишилося. До того ж, «гірники» забили вчетверте – фінальну точку в контратаці поставив Додо.

Вже у додатковий час «Шахтар» пропустив від ван Вольфсвінкля, але в підсумку довів матч до логічного завершення та вийшов у півфінал Ліги Європи – 4:1.

Відзначимо, що в півфіналі «Шахтар» зустрінеться зі значно складнішим суперником – міланським «Інтером».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Остап Вакарчук Показати IP 12 Серпня 2020 08:55
Розклад Ліги Європи, буде такий: Манчестер Юнайтед переможе Севилью, вийде у фінал, а Шахтар переможе Інтер і також вийде у фінал. У фіналі зустрінуться Шахтар - Манчестер Юнайтед. Тут вже як піде, може і наш Шахтар виграти кубок Ліги Європи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus