USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Шантажують полоненими: дружині зниклого військового надіслали відео з вимогою «злити» об'єкти

25 Листопада 2022 13:50
Окупанти, які захоплюють в полон українських військових, шантажують їхні родини. Примушують фотографувати потрібні їм, росіянам, об’єкти, обіцяючи звільнити військових.

Про це в коментарі ТСН повідомила волонтерка та депутатка міської ради Дніпра Наталія Гончаренко.

Гончаренко розповіла історію Ганни Гейкало – дружини одного із захисників. 24 лютого її цивільний чоловік Ігор Черкашин пішов на роботу та звідти вирушив воювати.

«2 березня він зателефонував дружині та повідомив, що прямує воювати у Волноваху. Від березня вони поспілкувались ще раз, він попрохав дружину надіслати номер своєї банківської карти та додав: «Невідомо, що буде далі». Після цього зв’язок обірвався. Наприкінці квітня військкомат видав Ганні довідку, що Ігор зник безвісти на території Донецької області», – розповіла волонтерка.

Два тижні тому Ганна отримала від невідомих відео, на якому до неї звертається Ігор та повідомляє, що він живий та перебуває в полоні у росіян. До цього загарбники додали повідомлення з вимогою сфотографувати певні інфраструктурні об’єкти. Жінка розповіла, що після цього вона звернулась у СБУ.

«Повідомила, що мій чоловік живий та попрохала вжити заходів для його звільнення. Прохаю, щоб чоловіка внесли в списки на обмін. Ми всі дуже втомились. Я працюю без вихідних, свою маленьку доньку я майже не бачу пів року. Коли йду на роботу – вона спить, коли приходжу – вона спить», – розповіла Ганна.

За її словами, з банківської карти чоловіка, після того, як він начебто зник безвісти, невідомими було списано всі наявні гроші.

«Навіть ті, які він заробив на будівництві. Ці кошти він просто не встиг перевести мені. Мені ж повідомили, що я для нього – цивільна дружина, майже – ніхто», – додала Ганна.
@natalygoncharenko Дружина - захисника України, залишилася з чотирма діточками без якої допомоги😞#волонтери #болячіісторії #творимодоброразом #приєднуйтесь #допомога ♬ оригинальный звук - Tata
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus