USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що буде з дитячою залізницею у Луцьку? «Укрзалізниця» затягує перемовини

17 Травня 2021 15:41
Попри те, що Луцька міська рада не раз заявляла про готовність забрати на свій баланс й відновити власним коштом роботу дитячої залізниці, «Укрзалізниця», яка й вирішила закрити цей заклад, затягує процедуру.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль.

Напередодні, 16 травня лучани організували акцію на підтримку Луцької дитячої залізниці та її збереження. Як зазначив посадовець, міська рада цілком підтримує юних залізничників, які хочуть відновити роботу цього об’єкту.

«На жаль, ситуація не змінилася. Міська рада підтримує бажання юних залізничників зберегти цей об’єкт і на всіх рівнях ми про це вже заявляли. Ми не раз казали про наміри або забрати на баланс, або купити, або взяти в оренду дитячу залізницю, щоб забезпечити її роботу як і навчального, так і рекреаційного закладу. Наближається літо – час, коли можна активно робити ремонти, а територія там недоглянута. Саме зараз варто було б «Укрзалізниці» пришвидшити процедуру передачі чи оголосити тендер, щоб ми могли придбати цей об’єкт і запустити в роботу. Але, на жаль, незважаючи на те, що «Укрзалізниця» не заперечує проти наших намірів, вона затягує процедуру передачі чи продажу», – пояснив Борис Смаль.

Тож на засідання позачергової сесії міська рада готує проєкт рішення щодо чергового звернення до Уряду та керівництва «Укрзалізниці» з проханням вирішити, що далі має бути з цим майном і дати місту можливість відновити тут життя.

У вересні минулого року колектив Луцької дитячої залізниці повідомили про новий штатний розпис та скорочення працівників. У листопаді «Укрзалізниця» повідомила листом міську раду, що не може передати у комунальну власність міста Луцьку дитячу залізницю та дві станції.

В «Укрзалізниці» пропонують місту розглянути можливість придбати або взяти в оренду дитячу залізницю та станцію. У грудні 2020 року п’ятьох із дев’яти працівників перевели на інші посади в «Укрзалізниці», а 514 дітей повідомили, що занять в гуртку юних залізничників більше не буде.

Луцькрада розпочала перемовини та листування з «Укрзалізницею» щодо подальшої долі дитячої залізниці. У березні 2021 року Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив, що вдалося домовитися з головою правління «Укрзалізниці» Володимиром Жмаком про купівлю і передачу місту всього майнового комплексу. Сума, у скільки обійдеться місту дитяча залізниця, поки невідома – точну вартість підраховує власник. Однак згодом на «Укрзалізниці» змінився керівник і процес вчергове завмер.

У квітні 2021 року із приміщення станції «Росинка» вивезли меблі, обладнання, стенди та форму гуртківців-залізничників. Обладнання, яке описали та забрали 31 березня, передали на баланс Рівненської дитячої залізниці та Рівненської дирекції залізничних перевезень.

У відповіді на запит Інформаційного агентства Волинські Новини, підприємство запевнило: майно просто перевозять задля збереження. Щоправда про переїзд Луцьку міську раду не попереджали, хоч і були попередні домовленості щодо передачі дитячої залізниці місту.


Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 17 Травня 2021 15:51
Дитяча залізниця будувалася ще при СССР-тому вона є загально- народною власністю.І повинна просто передана з балансу на баланс міськради по акту.
Луч до Василь Показати IP 17 Травня 2021 17:01
Та забудьте за те ГЕссср , а передати це правильно і крапка !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus