USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Що робити, куди йти і як розвивати: у Тернополі склали план розвитку МТГ до 2029 року

9 Жовтня 2019 22:35
У Тернополі депутатам міської ради пропонують затвердити Стратегічний план розвитку Тернопільської міської територіальної громади до 2029 року.

Запропонований план складається із 7-ми розділів: від характеристики Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) до системи основних індикаторів оцінки ефективності впровадження Стратегічного плану розвитку Тернопільської міської територіальної громади до 2029 р.

Щорічний моніторинг реалізації вказаних планів, починаючи із 2020 року, проводитиме управління стратегічного розвитку міста, пише сайт "Терен".

У документі, зокрема, йдеться: «Тернопіль – центр Тернопільської області і Тернопільської міської територіальної громади, створеної 21 листопада 2018 р., до складу якої також входять 8 населених пунктів (Кобзарівська сільська рада (с. Кобзарівка і Вертелка), Курівецька сільська рада, Малашовецька сільська рада (с. Малашівці та Іванківці), Чернихівська сільська рада (с. Чернихів, Глядки і Плесківці)». Якщо вірити наведеним даним, площа громади майже втричі перевищує площу обласного центру, а от людський ресурс від об’єднання в МТГ зріс мінімально.
Автори Стратегічного плану нагадали про різні здобутки Тернополя, у тому числі – про його інвестиційну привабливість.
Не забули у документі й про слабкі сторони міської територіальної громади. Серед них: наявність обмежень щодо територіального розвитку громади; недостатньо розвинута транспортна інфраструктура (парковки, велоінфраструктура); транспортне перевантаження окремих мікрорайонів міста; відсутність повноцінно діючого аеропорту; зношеність парку громадського транспорту; відтік трудових ресурсів; відносно низький рівень заробітної плати; диспропорція попиту та потреб на ринку праці до пропозиції з підготовки фахівців вищими навчальними та професійно-технічними закладами; нерозвиненість сільських територій тощо.

Висловити свої думки закликали і експертів із різних сфер, і навіть місцевих підприємців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus