USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Стратегію Луцька писатимуть за 80 тисяч і на волонтерських засадах

1 Листопада 2016 18:01
Переможець тендеру на розробку стратегії міста Луцька за 81 тисячу гривень готовий розробляти документ. Принаймні так ідеться в пропозиції організації-переможця. Але депутати міськради побоюються, що за ці кошти написати якісну стратегію неможливо, адже стратегія міста – серйозний документ і він вартував іншим містам не десятки, а сотні тисяч гривень.

Про це йшлося під час засідання комісії з питань фінансів та бюджету Луцької міської ради сьогодні, 1 листопада.

Відомо, що в тендері на розробку стратегії Луцька перемогло Волинське обласне громадське об’єднання «Асоціація регіонального розвитку», керівником якого є Петро Гоцалюк – екс-заступник колишнього Луцького міського голови Богдана Шиби.

Учасників тендеру були четверо. Але, як розповів директор департаменту економічної політики міськради Олександр Озінович, пропозиції двох учасників під час розкриття пропозицій відхилили через невідповідність документації. Тож обирали з двох – «Асоціації регіонального розвитку» з ціновою пропозицією у 81 тисячу гривень та ТзОВ «Центр соціальних технологій «Соціополіс» з пропозицією 186 тисяч гривень.

Як повідомив посадовець, тендерний комітет шляхом голосування визначив переможця і погодив підписати договір з міським головою на суму 81 тисяча гривень для розробки стратегії Луцька. Сам чиновник вважає таку суму надто малою для такого серйозного документа.

«Я думаю, що це сума замала для розробки потужної стратегії для міста. Але вони вважають, що зроблять її якісною», - пояснив він.

На засідання комісії прибув і Петро Гоцалюк, який розповів, що перша цінова пропозиція була 190 тисяч гривень. Але під час торгів з учасниками, яких згодом дискваліфікували, вартість знизили. Він переконує, що головний документ міста буде розробляти на волонтерських засадах, бо «патріот Луцька».

«Сума, звісно, невелика, бо стратегії таких міст як Луцьк, коштували радам від 400 тисяч гривень. Але ми патріоти цього міста, я особисто готовий працювати на волонтерських засадах. Кошти будуть витрачені на організацію процесу», - запевняв він членів комісії.

Проте, частина депутатів не погодилася з тим, що за 81 тисячу гривень можна зробити якісну стратегію. Тому голова комісії, депутат Павло Данильчук пропонував скасувати торги, незважаючи на те, що пропозиція вже акцептована. Та більшість членів комісії пропозицію не підтримали. А ось депутат Борис Смаль поцікавився, чи є наукові дослідження і вихідні дані для формування стратегії, аби вона мала підґрунтя. На що отримав відповідь, що вихідними даними слугуватиме офіційна статистика та SWOT-аналіз.

Коли ж Петра Гоцалюка запитали, які стратегії він з командою розробляв, то останній повідомив, що створював соціально-економічну стратегію Луцька, долучався до розробки стратегії «Волинь-2020» і зараз розробляє стратегії для Голобської та Устилузької ОТГ.

Урешті члени комісії запропонували якомога частіше збирати засідання стратегічного комітету, створеного при міській раді, аби залучати до розробки стратегії міста якнайширше коло людей і контролювати якість виконання робіт.

До слова, в міській раді наразі виділили п’ять етапів, на підставі яких проводитиметься розробка стратегії. Так, на першому етапі передбачена підготовка та організаційно-інформаційне забезпечення створення Стратегії (серпень-вересень 2016 року). На другому етапі (у жовтні-листопаді цього року) планують здійснити діагноз стану розвитку міста. Третій етап передбачає ідентифікацію проблем і потенціалів розвитку та побудову сценаріїв розвитку (грудень 2016 – січень 2017 року). Формування програми дій та створення документа «Стратегічний план розвитку міста Луцька до 2030 року» планують здійснити у рамках четвертого етапу у березні-травні 2017 року. На заключному етапі (з червня 2017 року) планують внести зміни та доповнення у відповідності зі змінами обставин та здійснити громадський контроль за виконанням завдань Стратегічного плану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
тож Показати IP 2 Листопада 2016 08:10
корсак уже написакв

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus