USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Що відбувається із незаконними спорудами, які демонтували муніципали в Луцьку

21 Грудня 2020 19:50
У департаменті муніципальної варти міста Луцька дотримуються спеціального механізму демонтажу, зберігання та утилізації незаконно встановлених об’єктів.

Про це під час засідання комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження розповів заступник директора, начальник відділу демонтажів департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Роман Кулик.

З його слів, існує спеціальна Програма демонтажів незаконно встановлених МАФів, металевих та дерев’яних конструкцій тощо.

«На 2021 рік з бюджету передбачено 1 мільйон 700 тисяч гривень на демонтаж незаконних споруд, із яких 200 тисяч - кошти з утилізації об’єктів, яких не будуть забирати власники. Такі об’єкти ми здаємо на металобрухт», - зазначив Роман Кулик.

Він розповів, що після демонтажу луцькі муніципали везуть демонтовані об’єкти на спеціальний майданчик для їх зберігання.

«Власник МАФу може компенсувати в бюджет відповідну суму, затрачену на демонтаж. У такому разі він має змогу повернути свій кіоск чи інший об’єкт. Якщо ж власник не звертається, то після закінчення певного терміну ми утилізовуємо ці малі архітектурні форми, здаючи їх на металобрухт. Таким чином, кошти, витрачені на демонтаж, повертаються до бюджету», - розповів Роман Кулик.

З його слів, у 2021 році термін зберіганні демонтованих об’єктів до їх утилізації становитиме один місяць.

Водночас, Роман Кулик наголосив, що минулого року за поверненням своїх МАФів до департаменту муніципальної варти звернулися 9 людей, з яких лише четверо оплатили рахунок і забрали свої кіоски.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Єнот Показати IP 21 Грудня 2020 22:55
Жоден демонтаж не окупив себе. Це все збиткова справа з єдиним багаторічним переможцем тендеру для проведення демонтажу. Цікаво скільки об'єктів не демонтовано відповідно до рішень виконавчого комітету ? А кошти на демонтаж списані відповідно до плану демонтажу на рік )

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus