USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Що відомо про чоловіка, який кидав яйця в Порошенка на Майдані

9 Грудня 2019 12:20
Чоловік, який жбурнув яйця в експрезидента, керівника політичної партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка, – львів’янин із націоналістською позицією, активіст, колишній учасник АТО Андрій Самошкін.

Нагадаємо, вчора, 8 грудня, під час віча на Майдані Незалежності у Києві, організованого політичними силами «Європейська солідарність» та «Голос» напередодні Нормандського саміту, Петра Порошенка закидали яйцями – одне яйце пролетіло повз, ледь не влучивши в Марину Порошенко, а друге спіймав нардеп Ахтем Чийгоз.
Яйця кинув чоловік, який стояв неподалік сцени із червоно-чорним прапором на плечах.
При собі він мав дійсне посвідчення спеціального кореспондента редакції газети «Правовий контроль Україна» на ім’я Андрія Самошкіна.
Відзначимо, що «Правовий контроль Україна» – це, як вказано на сайті видання, незалежний соціальний медіа-проєкт, започаткований групою активістів спільно з низкою правників, юристів і представників ЗМІ.

Згідно з інформацією, доступною на профілі Андрія Самошкіна у фейсбук, він – учасник АТО родом зі Львова, де й мешкає та займається підприємницькою діяльністю.

Не приховує він і свої націоналістські переконання та активістську діяльність, зокрема на користь військовослужбовців – Андрій Самошкін, наприклад, керує фейсбук-спільнотою «Промінь надії».

Щодо недільного вчинку, то схоже, що чоловік свідомо планував акцію – напередодні розмістив гнівний допис на своїй сторінці й вів пряму трансляцію з місця події у фейсбук, а згодом розмістив у життєписі відео інциденту.
В інтерв’ю Страні Самошкін розповів, що накачав яйця зеленкою, але йому не вдалося надто близько підібратися до сцени.

«Хотів підняти свідомість людей. Нехай нас мало і ми погано організовані, але ми ж повинні стати мудрішими. Я хотів показати людям, щоб вони не боялися вовків в овечій шкурі, не боялися діяти, щоб вони не боялися щось робити. Я переживав у той момент, розумів, де знаходився. Добре, що так сталося, як воно вийшло. Я не цілив саме в Порошенка – я їх всіх вважаю зрадниками і яйце летіло у всіх них. З 2014 року вони нічого не зробили і тільки погіршили становище України. Ось моя мотивація», – пояснив свій вчинок чоловік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
1 Показати IP 9 Грудня 2019 12:53
Один хр*н з нього зроблять російського агента
Народна прокуратура Показати IP 9 Грудня 2019 13:25
Людина загубилась сама у собі. Він і учасник АТО, і активіст, і журналіст. Намагався зібрати усі бонуси, щоб якнайкраще уникнути відповідальності за хуліганські дії.
Лучанин до Народна прокуратура Показати IP 9 Грудня 2019 16:15
Чому кримінальні дії на Майдані Незалежності у 2014 - це героїзм, а у 2019 банально кинути яйце у колишнього президента - це страшні "хуліганські дії" за які потрібно відповідати?
123 до Лучанин Показати IP 9 Грудня 2019 17:01
Тому що дії учасників мирної акції протесту, то не кримінальні дії. Беркут да, той вбивав людей, то чистий кримінал.
Тома до Лучанин Показати IP 11 Грудня 2019 00:36
Тому що ти тупий
Богдан Сташинський Показати IP 9 Грудня 2019 14:39
Дуже гарна людина - поважаю, тільки треба було мітати у них каміння ...
Назар Показати IP 11 Грудня 2019 00:43
Цю пораду дурак і використає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus