USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Щоб гарно провести свята: волинян заохочують вакцинуватися проти COVID-19

2 Грудня 2021 18:57
На Волині однією дозою проти коронавірусу вакцинувалися 37% волинян, а повний курс вакцинації проти COVID-19 пройшли 29% населення.

Про це заступниця генерального директора Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Лариса Дудковська інформувала на брифінгу Волинської ОДА щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції та стану кампанії вакцинації проти COVID-19 у Волинській області.

За її словами, на Волині доступні всі чотири вакцини, схвалені ВООЗ.

«На сьогодні в області хоча б однією дозою проти коронавірусу вакцинувалися 37% населення, двома – 29%», – сказала вона.

Нагадала, що в області працюють і мобільні бригади, і центри вакцинації, і пункти щеплень, тож кожен охочий може вакцинуватися.

«На сьогодні залишається високою летальність. Із початку листопада померло 464 особи проти 261 особи в жовтні. Всього в області зафіксовано 1991 летальний випадок від коронавірусу. Продовжують помирати особи віком 60+. За останню добу в області померли 14 осіб», – повідомила Лариса Дудковська.

Читати ще: Кабмін ввів додаткові обмеження у карантинних зонах та скоротив дію «жовтих» COVID-сертифікатів

Насамкінець вона закликала волинян дотримуватися карантинних вимог, як-от дистанція, миття рук і масковий режим. Також нагадала, що з 6 грудня в Україні діятимуть нові правила, які передусім стосуються невакцинованих осіб, тож, аби гарно провести прийдешні новорічні свята, рекомендувала волинянам вакцинуватися.

Як раніше писало Інформаційне агентство Волинські Новини, волинські представники бізнесу не матимуть альтернативи, наприклад, щодо навантаженості на площу закладу громадського харчування чи кількості відвідувачів. Посилення протиепідемічних заходів для жовтої зони, визначених постановою Кабміну №1240, запрацюють вже з 6 грудня.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus