USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Щоб втримати медиків, у громаді на Волині зведуть службове житло

28 Січня 2022 21:45
У Любомльській громаді хочуть облаштувати службове житло для медиків.

Про це стало відомо під час робочого візиту голови Волинської обласної ради Григорія Недопада та депутатів Андрія Бокоча і Володимира Бондаря до Любомльської територіальної громади, повідомляє пресслужба облради.

Як розповів голова Любомльської громади Роман Ющук, частину будівлі, в якій розташовується місцевий Центр первинної медичної допомоги, планують реконструювати під службове житло для медиків. Коштом закладу уже розробили проєктно-кошторисну документацію на заміну покрівлі. Вартість робіт – майже 5 мільйонів гривень. Роман Ющук попросив виділити із обласного бюджету кошти на проведення внутрішніх робіт.

На думку голови облради, такі заходи допоможуть втримати у громаді молодих працівників медзакладу. Тож він пообіцяв, що обласна рада за можливості долучатиметься до співфінансування.

«Обласна рада, якщо буде можливість, долучатиметься до співфінансування таких об’єктів, адже це додатковий стимул для залучення молодих фахівців. Втримати лікарські кадри у невеликих громадах – неабияка проблема, а житло – це хороший аргумент», - зауважив Григорій Недопад.

Нагадаємо, у селі Чорниж Колківської громади на Волині не працює амбулаторія. З медзакладу звільнилася сімейна лікарка, без якої, згідно з медреформою, заклад втрачає фінансування та перестає функціонувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus