USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Щоб виділяти ділянки у Луцькій громаді, потрібно завершити інвентаризацію земель

16 Червня 2021 14:43
Після об’єднання з навколишніми селами депутати Луцької міської ради почали розглядати заяви від мешканців на отримання земельних ділянок, у тому числі й для ведення особистого селянського господарства. Однак в міськраді потрібно провести інвентаризацію всіх земель, аби знати, якими площами можна розпоряджатися, які з них вільні і яке у них призначення.

Про це йшлося під час засідання земельної комісії міськради.

Так, до депутатів звернувся мешканець громади, учасник бойових дій Петро Якимчук, який просить надати йому два гектари для особистого селянського господарства на землях, які раніше належали Прилуцькій сільській раді.

Він сам зазначає: не встиг звернутися до сільської ради раніше, а коли повернувся із зони АТО/ООС Прилуцьке увійшло до складу Луцької міської громади.

Як пояснив начальник управління земельних ресурсів Луцької міської ради Сергій Шабала, згадана ділянка, де хоче отримати два гектари заявник, розташована майже на межі міста Ківерці. Це осушені землі і загальна площа сформованої ділянки – 16 гектарів. Тож для того, щоб виокремити частину для будь-кого, потрібно замовляти низку землевпорядної документації: робити поділ, проектувати детальний план території. Тож наразі немає можливості задовольнити заяву.

Однак варто враховувати й те, що до Луцької міськради звертається чимало мешканців з проханням виділити земельні ділянки. А для того щоб задовольнити ці заяви треба знати, якими ресурсами міська рада може розпоряджатися. Наразі треба проводити інвентаризацію всіх земель, які передані до Луцької територіальної громади і з’ясовувати, які з них можуть бути розподілені між охочими отримати землю для ведення особистого сільського господарства і мають відповідне призначення, які – інвестиційно привабливі і вигідніше їх продати чи здати в оренду.

«З інвентаризацією земель громад будуть генплани, будете бачити кількість заяв, тоді запропонуєте порядок виділення. Комісія має одразу визначитися, як виділяти ділянки, бо таких випадків з проханням виділити по 2 гектари буде десяток чи два, а по 20-25 соток ми зможемо задовольнити більше заяв», – зауважив посадовець.

Водночас, каже він, з часом земельній комісії доведеться розглядати й питання щодо затвердження землевпорядної документації щодо ділянок, наданих незадовго до об’єднання громад з Луцьком.

«Ви ж самі знаєте, що сільські ради нічними сесіями понадавали дозволи, і ці рішення на руках, люди роблять документи з ними і прийдуть до нас. Держгеокадастр теж понадавав купу дозволів і ми маємо розглядати силу документів», – зауважив він.

Зрештою члени комісії домовилися, що розглядати такі заяви про виділення земель на територіях приєднаних сільрад зможуть тільки після інвентаризації. Однак? скільки цей процес триватиме? достеменно невідомо, адже до Луцька приєдналося аж 35 сіл і ці роботи можуть зайняти не один місяць.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus