USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Щороку на Волині виявляють близько 3 тисяч онкохворих

22 Травня 2021 17:37
Близько півтори тисячі волинян щороку помирають від злоякісних новоутворень. Причому третина з них – люди працездатного віку.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соцзахисту.

Депутати заслухали звіт про виконання у 2020 році обласної програми боротьби з онкологічними захворюваннями.

Зі слів директора КП «Волинський обласний медичний центр онкології» Волинської обласної ради Юрія Малімона, в області щороку діагностується близько трьох тисяч захворювань на злоякісні новоутворення. На жаль, із них помирає більше половини пацієнтів, а 33-35% – особи працездатного віку.

«У структурі захворюваності чоловічого населення провідні місця займають рак легень, передміхурової залози, шлунку, ободової та прямої кишок. Серед жіночого населення – рак молочної залози, шкіри, тіла та шийки матки, прямої та ободової кишок», – повідомив він.

Минулого року заклад отримав з держбюджету медикаментів на суму 18 мільйонів гривень. Також в центрі онкології на 10 мільйонів закупили нову апаратуру та медичне обладнання, на 11 мільйонів – виробів медичного призначення та медикаментів.

Один з постійних напрямків роботи – інформування населення щодо профілактики та ранньої діагностики онкопатологій.

«Онкоцентром також була організована робота з діагностики патології молочної залози. Зокрема, були проведені виїзди пересувного міографа у місті Луцьку, Луцькому та колишньому Турійському районах. За 2020 рік лікарями онкоцентру оздоровлено понад 850 пацієнтів з передраковою патологією», – наголосив Юрій Малімон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Травня 2021 20:54
раундап та інша с/г хімія роблять свою справу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus