USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Шість дронів на пенсію: як волонтерить луцький клуб «Неспокійні серця»

28 Квітня 2024 21:12
Луцький клуб ветеранів і ветеранок «Неспокійні серця» купує і передає на фронт бойові дрони. Люди, яких обпекла ще попередня війна, і ветерани праці невтомно волонтерять ще з початку вторгнення Росії.

Як збирають гроші хлопцям на передову – в сюжеті «12 Каналу».

Шостий дрон за чотири місяці купили для бійців люди, звиклі вкладатися у свою пенсію, від імені клубу «Неспокійні серця». Всі – ветерани війни та праці. Цьогоріч клубу виповнюється 38 років. Тепер він працює на перемогу. Нині близько 60 людей кожного місяця скидаються по 50 гривень, а дехто виділяє більше. Крім того, заробляють хлопцям гроші піснями в центрі Луцька.

«Ми ще з 2014 року і пиріжки робили, і одяг шили, і медикаменти збирали», – говорить голова клубу «Неспокійні серця» Марія Смізюк.

Останні рази на вуличних сценах лише за півтори години збирали по 8000 гривень. Хоч у перші місяці великої війни позначка доходила навіть до 40 тисяч. Порахували: зібрана з лютого 2022-го сума дійсно неймовірна – понад 200 тисяч гривень.

«Останній раз зібрали 8362 гривні. Збираємо, рахуємо кожну купюру, кожну копійку. Знаєте, душа радіє. Ми знаємо, що робимо добре діло, знаємо, що це треба, знаємо, що це для наших діток», – наголошує Марія Смізюк.

Вона ділиться емоціями від імені всіх: «Як ми назбируємо на дрон, то душа злітає».
Читати ще: Бути активним студентом можна і на пенсії: у Луцьку пройшов «День здоров’я» для тих, кому за п’ятдесят. Фоторепортаж

Дрони незабаром повезе на фронт Олександр Климчук. «Дрони використовуються щодня. Тому чим більше, тим краще», – говорить військовий.

Чоловік воює з 2022 року. Вдома його чекатимуть дружина Юлія та синочок Максим. Останні чотири місяці сім'я жила разом у Слов'янську на Донеччині, за 40 кілометрів від лінії фронту.

«Чоловік сказав, що можна їхати спокійно. Я довіряю чоловікові», – каже Юлія Климчук. Півторарічний малюк, додає вона, на вибухи реагував спокійно.

До їхнього сімейного життя неподалік лінії фронту намагалася звикнути бабуся Юлі, активна учасниця клубу «Неспокійні серця». Здавала гроші на дрон і переживала за своїх.

Тепер учасники ветеранського клубу починають новий збір. Планують купити сьомий дрон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus