USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Шість осіб отримали серйозні дози радіації через вибух на російському полігоні, – ЗМІ

9 Серпня 2019 16:20
Шість постраждалих під час вибуху і пожежі на військовому полігоні в Архангельській області РФ отримали серйозні дози радіації та доставлені до Москви літаками санітарної авіації.

Про це повідомляє Telegram-канал Baza, пише УНІАН.

За їх даними, постраждали Ігор Березін, Сергій Плаксін, Олексій Перепьолкін, Дмитро Абалін, Олександр Манюсін і Сергій Гришин. Всіх їх везуть у федеральний медичний біофізичний центр імені А. В. Бурназяна, який займається радіаційною і ядерною медициною.

Посилаючись на джерела в Міноборони РФ, Telegram-канал також повідомляє, що весь одяг потерпілих та лікарів, а також костюми хімзахисту спалили.

Нагадаємо, вчора в мережі з'явилися фотографії, на яких лікарі в костюмах хімзахисту надавали допомогу пораненим. Їх сфотографували поруч з вертольотом і реанімобілями з номерними знаками Архангельської області.
Міністерство оборони РФ поки не коментувало російським ЗМІ інформацію про опромінення постраждалих. Навпаки, за їх даними, «ніяких викидів шкідливих речовин в атмосферу не було, радіаційний фон в нормі».

Разом з тим влада Северодвінська, де стався вибух на полігоні, повідомляла про трикратне перевищення допустимої норми радіаційного фону протягом півгодини після вибуху. На тлі цих повідомлень військові експерти з США, посилаючись на супутникові знімки району вибуху у Двинській затоці Білого моря, помітили там транспортний танкер «Сріблянка», призначений для збирання та зберігання радіоактивних відходів.

Нагадаємо, спочатку повідомлялося, що у військовій частині в Северодвінську Архангельської області РФ сталася пожежа. Пізніше Міноборони РФ уточнило, що на військовому полігоні в Архангельській області РФ стався вибух при випробуванні рідинної реактивної рухової установки. В результаті події загинули як мінімум два фахівці, ще шість співробітників Міноборони і підприємства-розробника отримали травми, стверджують у відомстві.

Потім в ЗМІ з'явилася інформація про значне підвищення радіаційного фону в Северодвінську.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus