USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Шість тонн гарбуза та два тижні підготовки: у Луцькому зоопарку – свято. Фоторепортаж

15 Жовтня 2021 21:12
Вже традиційне яскраве дійство, присвячене одному з жовтогарячих символів осені – гарбузу, потішило 15 жовтня гостей Луцького зоопарку забавами та частуваннями.

Золоті гарбузи – маленькі сонечка, які сьогодні можна знайти в кожному куточку зоопарку – наче прикликали небесне світило і погода додала святу атмосферності. Виставка гарбузів, тематичні фотозони, гарбузи поряд і у вольєрах – до того ж, не прості, а зі смаколиками, майстер-класи і забавлянки – усе це було пригріте сонячним теплом та під безхмарним небом. Це, а найголовніше – дитячі усмішки – запорука вдалого свята.
«А ще, – додає директорка зоопарку Людмила Денисенко, – щирий ентузіазм і бажання усього колективу зробити щось цікаве. Недарма, як вже колись розповідала, кашу для гостей у нас готують бухгалтери, а сама підготовка зайняла два тижні».

Читати ще: Лев’ячий дитсадок, яскраві фотозони й тортики для голубів: літо в Луцькому зоопарку

Свято гарбуза проводять тут уп’яте. Торік була вимушена перерва, яка, як відзначає Людмила Денисенко теж, мабуть, вплинула на бажання зробити дійство видовищним.
«Ми дуже сумували за святами, а за цим – особливо. Тож почали думати, що можна покращити. Насамперед переглянули формат забавок. Якщо раніше вони були спрямовані лише на дітей, то тепер активно залучаємо і дорослих, які також виборюють призи. І так має бути, адже наш зоопарк – місце сімейного відпочинку!», – наголошує Людмила Петрівна.

Читати ще: У Луцький зоопарк поселили одних з найбільших гризунів на Землі

Одразу при вході гостей зоопарку зустрічає виставка гарбузів. Тут їх більш як 40 видів – найрізноманітніших за розмірами, формою та кольорами, із колекції селекціонерки Наталії Боярчук.
Не обійшлося й без гарбузових смаколиків: соку, цукатів, каші – смачних і духмяних. Поряд зі столом для відвідувачів діти формують тематичні «фруктові шашлики» для мавпочок та білок, адже показові годівлі тварин також повернулися. Ну а про те, що в зоопарку свято гарбуза, самі винуватці нагадували своїми круглими боками, підставленими під сонячне проміння, на алеях, лавках, у клітках, та шматочками в раціоні тваринок.
Під час уже традиційних майстер-класів діти вчилися виготовляти ляльок-мотанок та книжкові закладки. І все це – під запальну музику й динамічні забавлянки з бульбашковим шоу.
Тепер, ділиться планами директорка, якщо все буде гаразд, у зоопарку проведуть День святого Миколая – покровителя Луцька. Щиро віримо, що свято відбудеться, і дорослі та діти знову отримають позитивні емоції та яскраві враження.
Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus