USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ціну квитка у Луцький зоопарк назвали найнижчою в країні

20 Грудня 2016 15:44
Вхід у приватні зоопарки вартує декілька разів більше, ніж квиток Луцького зоопарку, - переконує директор підприємства. Отже, Луцький зоопарк просять звільнити від сплати частини чистого прибутку.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 20 грудня.

Звільнити від сплати частини чистого прибутку пропонували «Луцький зоопарк».

Директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова повідомила, що йдеться про 25 тисяч гривень на рік.

Директор КЗ «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко повідомила, що підприємство заробило цьогоріч 1,37 мільйона гривень. Раніше зоопарк заробляв від 130 до 400 тисяч гривень на рік, торік заробили 650 тисяч. Після того, як прибуток перевищив мільйон гривень, зоопарк змушений сплачувати ПДВ. Оскільки чистий прибуток підприємства досягає 100 тисяч, 25% становитиме 25 тисяч гривень, які підприємство змушене сплачувати. Зі слів директора, зоопарк фінансують за залишковим принципом. Так, аналогічний зоопарк на площі 4,3 гектара у Черкасах отримав цього року 4,3 мільйона гривень з міського бюджету. З міського бюджету Луцька на зоопарк витратили 2 мільйони, у 2017 році планують витратити 2,3 мільйона.

Людмила Денисенко наголосила, що ціна вхідного квитка у Луцький зоопарк найнижча в Україні і становить 30 та 20 гривень за дорослий та дитячий квиток відповідно. Для порівняння, вартість квитка у Рівненський зоопарк становить 50 та 30 гривень, а вхід у приватні зоопарки в Україні вартує від 150 гривень. З її слів, зоопарк робить усе можливе для заробляння коштів, але підвищення вартості квитка було б непопулярним кроком.

Окрім цього, пропонували внести зміни до цільової Програми оновлення та розвитку комунального підприємства «Луцький зоопарк на 2016-2017 роки» через те, що 80 тисяч цьогоріч витратили на відновлення приміщення після пожежі на території зоопарку. Оскільки після здійснення реконструкції невчасно передали лічильники на зоопарк, доводилося платити за електроенергію за старим лічильником, а новозбудовані приміщення перебували на лічильнику «Луцьксантехмонтажу». У зв’язку з цим виникла заборгованість у розмірі 100 тисяч гривень, яку зоопарк просив відшкодувати, оскільки самостійно підприємство протягом півроку сплачує за електроенергію.

Усі ці пропозиції члени комісії рекомендували підтримати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
бе Показати IP 20 Грудня 2016 16:09
але чи підтримає м/рада цю пропозицію? це ж кошти не попадуть до іхньоі кишені!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus