USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Школа № 27, сміттєсортувальна лінія та ремонти: ухвалили зміни до бюджету Луцька

28 Лютого 2018 19:09
Низку змін до міського бюджету ухвалили депутати міськради, передбачивши фінансування будівництва школи у 55-му мікрорайоні міста, встановлення ліфтів у міській лікарні та ремонт низки комунальних закладів.

Проект змін до бюджету міста на 2018 рік розглянули під час 38 сесії Луцької міськради 28 лютого.

Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук зауважив, що проект містить багато видатків, які будуть змінювати місто цьогоріч. По-перше, йдеться про виділення 10 мільйонів гривень на завершення будівництва школи № 27. Депутат відзначив, що завдяки принциповій позиції голови облради Ігоря Палиці, 8 мільйонів виділять з обласного бюджету, а за власні кошти Ігор Петрович профінансує будівництво стадіону зі штучним покриттям, де в теплу пору року зможуть займатися учні школи. Отже, школу зможуть відкрити вже цього року. Також спрямують кошти на ремонт двох ліфтів у міській клінічній лікарні, які вже давно не працюють.

Передбачені видатки і на техніку для полігону твердих побутових відходів, нове обладнання для сортувальної лінії – планують збільшувати частку відсортованого сміття і вже провели тендер на облаштування сміттєсортувальної лінії. Йдеться і про дофінансування капітального ремонту доріг і прибудинкових територій, капремонти та інші роботи в закладах освіти, 200 тисяч гривень спрямують для військового госпіталю на придбання кисневого апарату.
Ще 650 тисяч витратять на облаштування скверу на місці квіткового ринку на проспекті Волі, роботи розпочинатимуть вже за декілька тижнів. Таким чином, це буде перший облаштований у місті сквер за останні десятиліття. Влада бере курс на озеленення міста, тому ще один сквер за кошти забудовника з’явиться на місці алеї троянд на проспекті Волі. Розпочинатимуть роботу над створенням скверу авіаторів на розі вулиці Стрілецької та проспекту Президента Грушевського.

Також депутат зауважив, що торік міськрада розпочала процес облаштування полів зі штучним покриттям за кошти міського бюджету. Так, з'явились поля на вулицях Волноваській, Гулака-Артемовського та Чорновола за кошти міського бюджету. У мікрорайоні Вересневе на місці сміттєзвалища роблять стадіон, вже посіяли траву. У рамках змін до бюджету просять виділити 170 тисяч для КЗ «Спорт для всіх» на придбання газонокосарки та поливочних шлангів для догляду за полем на вулиці Глушець.

Зі слів директора департаменту фінансів та бюджету міськради Лілії Єлової, пропонують спрямувати залишок бюджетних коштів станом на 01.01.2018 року по бюджету розвитку спеціального фонду міста в сумі 3, 633 мільйона гривень, а саме: управлінню охорони здоров'я для КЗ «Луцька міська клінічна лікарня» на встановлення двох ліфтів – три мільйони; управлінню капітального будівництва на реконструкцію частини корпусу навчально-реабілітаційного центру з влаштуванням ліфта – 633,3 тисячі гривень.
276,8 тисячі гривень надійшло від Смолигівської ОТГ на надання первинної медичної допомоги жителям громади. 170 тисяч гривень пропонують зняти з облаштування пам’ятного знаку-бронзової моделі Луцького замку та спрямувати департаменту ЖКГ на поповнення статутного капіталу КП «Ласка» для придбання автомобіля для вилову собак.

15 тисяч гривень спрямували департаменту муніципальної варти на придбання комп’ютерної техніки з коштів вільних залишків. 150 тисяч передбачили на співфінансування громадських робіт з розчищення парків та скверів у місті, 435 тисяч з резервного фонду – на виготовлення проектно-кошторисної документації з реконструкції парку імені 900-річчя Луцька.

Після доповіді та обговорення депутати підтримали проект змін до міського бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus