USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Школярам до кінця року повернуть кошти за скасоване пробне ЗНО, – Шкарлет

3 Квітня 2022 06:26
Усім школярам, зареєстрованим на пробний етап зовнішнього незалежного оцінювання, який скасували, повернуть сплачені кошти.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Гроші учасникам скасованого пробного тестування повернуть до кінця року, однак конкретних термінів глава МОН не озвучив.

«Повідомляю, що всі, хто зареєструвався, до кінця року зможуть повернути кошти, що не були використані для підготовки до пробного ЗНО», – запевнив Шкарлет.

За його словами, після того, як президент України підписав указ про спрощення ЗНО, потреби у пробному тестуванні немає.

Також він анонсував розробку схеми повернення коштів, сплачених за пробне ЗНО.

Розробкою механізму повернення коштів наразі займається Український центр оцінювання якості освіти. Глава МОН додав, що незабаром відомство оприлюднить всі деталі.

«На жаль, внаслідок жорстокої військової агресії РФ проти України мусимо вносити корективи в заплановані освітні заходи. Дякую всім за розуміння», – зауважив міністр освіти.

Як ми писали, 24 березня Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає скасування складання Державної підсумкової атестації, Зовнішнього незалежного оцінювання, Єдиного вступного іспиту та Єдиного фахового вступного випробування у 2022 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus