USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Школярі й студенти Волині матимуть обов’язкові уроки безпеки

11 Серпня 2022 16:55
На Волині дослухалися до пропозиції рятувальників ввести у школах обов’язкові «години безпеки», на яких учнів навчатимуть основам мінної безпеки, протипожежних заходам, радіаційній безпеці тощо.

Таке рішення ухвалила 11 серпня обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє Волинська обласна рада.

Засідання ТЕБ НС було присвячене підготовці до нового навчального року. Наголошувалося, що очна форма навчання буде запроваджена лише у тих освітніх закладах, які мають належно облаштовані укриття, або ж укладений договір на користування захисною спорудою, що розміщена на віддалі 100-200 метрів.

Читати ще: Як у луцьких школах дітей евакуюватимуть в укриття

У результаті обстеження фахівцями визначено 409 таких навчальних установ, з яких: 60 мають спеціалізовані захисні споруди, у 175 є підвальні приміщення, придатні для облаштування укриттів, ще 74 освітні заклади можуть скористатися бомбосховищами, розташованими поруч.

Читати ще: Опитування: 59% волинян за чи проти очного навчання у школах? Звідки взялися цифри?

За висновками комісій, які перевіряли захисні споруди на відповідність нормам (висота стелі, давжина бетонного перекриття, площа, відсутність магістральних комунікацій, наявність двох виходів, вентиляції, освітлення тощо), цілком підготовлені до використання 173 укриття. Решта 236 ще потребують дооблаштування. Завершити їх підготовку планують до 1 вересня.

Читати ще: Більшість закладів готові до навчання: як луцькі школи облаштовують укриття. Фото

За пропозицією рятувальників члени комісії ТЕБ НС також ухвалили рішення про офіційне внесення до навчальної програми теоретичних та практичних занять для школярів та студентів з правил евакуації до укриттів, поводження при ракетно-бомбовій, мінній, хімічній, радіаційній та пожежній небезпеці. Такі уроки будуть запроваджені не рідше одного разу на тиждень.

Окрім того, є намір налагодити зв’язок з батьками, які разом з дітьми перебувають в евакуації за кордоном, з наміром переконати їх не розривати зв’язки з українською школою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus