USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Школярка з Камінь-Каширщини здобула срібло на олімпіаді геніїв

11 Серпня 2022 22:34
Цього року в Україні вперше відбувся ліцензійний відбір учасників Міжнародної олімпіади геніїв (GENIUS Olympiad Global), у фіналі якого здобувачі освіти з 23 областей презентували майже тисячу шкільних проєктів із екологічних питань.

Учениця з Камінь-Каширської громади стала срібною призеркою національного етапу цього престижного конкурсу. Про це пише газета «Полісся».

GENIUS Olympiad Global – це найбільший конкурс проєктів екологічного спрямування у світі для школярів 8-11 класів, який щорічно проводять у Сполучених Штатах Америки. Цього року в Україні вперше провели нацвідбір Олімпіади геніїв, участь в якому взяла й учениця 9 класу ЗЗСО «Підцир‘ївський ліцей» Вікторія Калюх.

Провівши всі необхідні дослідження та пройшовши кількаетапний захист роботи, дівчинка здобула срібну медаль за підготовку проєкту «Дослідження санітарного стану сосни звичайної в умовах ДП «Камінь-Каширське ЛГ» в категорії «Наука». А наставниця конкурсантки Оксана Іванівна Гальом отримала почесне звання «Тренерка Олімпіади геніїв України».

Загалом у нашій країні було подано 994 роботи екологічного напряму, підготовлених за такими категоріями, як наука, бізнес, музика, короткий фільм, мистецтво, креативне письмо.

«До цього брала участь у деяких олімпіадах. Здобула навіть друге місце у районному етапі з фізики. Хоча найбільше люблю, мабуть, все ж хімію. Добре у мене й з математикою та біологією. Тому участь у такому дослідницькому конкурсі була до душі й відкрила нові навчальні горизонти. Та ще й керівник у мене був чудовий! Доводилось шукати й аналізувати певні відомості лісгоспу, наочно досліджувати в лісі стан дерев та вивчати шкідників. Досить важко було знайти якісь наукові локальні дані. Тож наша робота може стати хорошим дослідницьким підґрунтям для подальшого аналізу ситуації», – пояснює Вікторія.

Зі слів учительки Оксани Гальом, тему роботи обирали актуальну для сьогодення. Адже знищення лісових масивів як ніколи нині турбує людство. Спочатку готувались до обласного етапу Малої академії наук. Вже там їм запропонували взяти участь із згаданим проєктом у конкурсі геніїв. І не прогадали!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus