USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Школу на Маневиччині не забезпечили обладнанням для роботи в НУШ

13 Серпня 2020 16:45
Попри те, що вчителі, батьки й діти хочуть повернутися до традиційного навчання, не всі заклади освіти готові зустріти учнів. Різна готовність до нового навчального року – у школах Маневицького району, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Зокрема, школа в селі Куликовичі поки готова до роботи в умовах Нової української школи лише на 30%. А тут навчається 117 дітей, із них – 12 першокласників.

«Взагалі школа у нас майже готова, окрім першого класу, по НУШ трошки була проблема із матеріалами. Через те в нас така затримка. Роботу розпочали. Сподіваюся, що за тижнів півтора-два доведемо перший клас до такого рівня, який хочемо бачити, який хочуть бачити батьки, дітки», – каже директор ЗОШ І-ІІ ступенів села Куликовичі Олександр Туревич.

Згідно з освітньою реформою, саме держава мала б забезпечити класи Нової української школи комп’ютерами, мультимедійним обладнанням, меблями, музичними інструментами та всіма потрібними дидактичними матеріалами. А школа в Куликовичах чомусь отримала тільки парти і стільці. Зараз батьки школярів власними силами розмальовують клас. Ще є незначна частина фінансування на його облаштування з районного бюджету.

Дирекція навчального закладу попросила народного депутата Ірину Констанкевич допомогти розібратись у ситуації. Тож народна обраниця через депутатське звернення з’ясує, чому з району не скерували державні кошти, виділені на Нову українську школу, і не придбали все потрібне для навчання.

«З усього того набору, який передбачено на Нову українську школу, з усього того набору, на який держава виділила кошти у бюджеті, вони отримали лише парти», – обурюється вона.

Ірину Констанкевич дивує, чому районна влада не забезпечила того, що мала б, а саме – чому не скерувала субвенцію з держбюджету на потреби цієї сільської школи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus