USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Чи запрацює 1 вересня на Волині «Нова українська школа»

13 Квітня 2018 10:28
Національна Рада реформ підтримала концепцію «Нової української школи». Це дійсно докорінна зміна в освітньому середовищі, а сама реформа розрахована на багато десятиліть вперед. Для того щоб вона була поступовою, логічною і системною уже з 1 вересня 2018 року першокласники будуть навчатися за новими програмами та методиками, що й стане початком нового освітнього формату під назвою «Нова українська школа».

Це концептуальна зміна, що передбачає перехід до компетентностей та цінностей , що вже знайшли своє впровадження в європейських практиках - Польщі, Канади і багатьох інших країн. Міністерство освіти і науки України дуже уважно вивчало цей досвід.

Про це заявила народний депутат Ірина Констанкевич в ефірі телеканалу «Аверс», повідомили у прес-службі волинського УКРОПу.

«Часто буваючи в школах, я все більше чую тривоги з приводу того чи буде успішним старт «Нової української школи». Лише на Волині перших класів, які розпочнуть навчання у новому форматі буде понад 800. Ці класи мають бути облаштовані зовсім по іншому ніж сьогодні, а це нові меблі-трансформери, інша побудова класу, нові комп’ютери, принтери, дошки. Я бачила картинки, вони вражаючі, дуже тішить, що наші діти можуть мати таке», - зауважила нардеп.

Парламентар переконує, що станом на сьогодні, можна говорити тільки про те, що ми маємо в бюджеті мільярдгривень, щоб стартувала «Нова українська школа», але цього недостатньо. Лише за не точними підрахунками, на ці гроші можна профінансувати п’ятдесят відсотків від потреб. Тому все це має бути дофінансоване і як сказала Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, це мають дофінансовувати місцеві бюджети. Для багатьох керівників на місцях це стало найбільшим «сюрпризом», бо виявляється, що реформа, яку започаткував уряд, частково лягає на плечі місцевого самоврядування і не виключено, що й на плечі батьків.

Ірина Констанкевич звернулася з відповідним листом до міністра освіти й науки з проханням надати роз’яснення скільки коштів в рамках реформи буде спрямовано на Волинь, на які саме потреби, коли область їх отримає, тому що ці кошти мають надійти не пізніше травня, бо інакше «Нова українська школа» може й не розпочатися у визначені терміни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
мале село Показати IP 13 Квітня 2018 12:24
Ми вже чули що то буде за Нова школа. Малим дітям все в ігровій формі, старшим фізику хімію біологію географію об'єдають в один предмет і дадуть 2-3 години в тиждень. Вчителі в шоці від ваших змін в програмі через кожні 2 роки. Реформуйте скільки завгодно, сільські діти все одно не хочуть вчитись. В місті може й будуть нові принтери і дошки, а наша ОТГ поки що гроші не малює.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus