USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Нова українська школа» в Луцьку: відкриють 103 класи

25 Квітня 2018 22:49
Для облаштування перших класів в Луцьку, згідно з новою системою освіти «Нова українська школа», з міської казни передбачили фінансування. Разом із держсубвенцією це становить 950 тисяч гривень, які витратять на облаштування 103 класів для першачків.

Про це йшлося на пленарному засіданні 40-ої сесії Луцької міської ради.

Обговорюючи бюджетні зміни, депутат Алла Надточій висловила занепокоєння, мовляв, чи вистачить закладених коштів для облаштування освітнього процесу першачкам, чи доведеться залучати гроші батьків і спонсорів.

На це начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко запевнила, що проблем не буде.

«Запроваджуючи «Нову українську школу», було визначено певні вимоги у перших класах щодо інтегрованого навчання. Завдяки чотирьом пілотним класам ми виробили певну тенденцію. Загалом буде функціонувати 103 класи, які будуть оснащені індивідуальними партами, робочим місцем учителя, копіювальною технікою, технікою для ламінування, ноутбуком, наочністю. Суму прорахували, мало бути 70% з держбюджету і 30% місцеві, на Луцьк надійшло лише 50%. Відповідно, потрібна сума - 950 тисяч гривень, з яких половина - кошти державного бюджету й стільки ж - з міської казни. І цих коштів вистачить для забезпечення освітнього процесу», - наголосила Зіновія Лещенко.

Депутат Алла Надточій висловила занепокоєння щодо фінансового аспекту.

«У нас є 25 тисяч на клас, а ще треба 80 тисяч знайти. Кому? Батькам?», - депутат почала емоційно спілкуватися з пані Лещенко.

Вгамувати її спробували колеги.

«Не подобається відповідь, то подавайте в суд, а то влаштували тут якийсь допит», - дорікнув депутат Євгеній Ткачук.

«Мені все стало зрозуміло, ще після першої доповіді. Якщо ж хтось не розуміє відповіді і ставить одне і те ж запитання по декілька разів, то, можливо, тут питання в інтелектуальних здібностях й варто підучитися», - висловився депутат, голова бюджетної комісії Борис Смаль.

Після емоційних дискусій, депутати таки підтримали виділення коштів на «Нову українську школу» в Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus