USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Шокуючі грудневі платіжки лучан за комуналку. Хто, скільки і чому

17 Січня 2019 19:04
Якщо когось з українців ще тримало похмілля після свят, то після оплати комунальних послуг, протверезіли остаточно. Більш того – багатьох почало лихоманити, коли побачили, які суми нараховані в квитанціях.

3145 гривень заплатив лучанин Анатолій Кравчук за комунальні послуги за грудень. Після оплати за 3-кімнатну квартиру з його пенсії залишилося 100 гривень. Так, частину суми оплатить син, який з сім’єю мешкає разом із ним. Але не всі мають з ким розділити платіжки, а у 2019 році вони вже і справді кусаються.

Мар’яна Тарасова мешкає з родиною теж у 3-кімнатній квартирі. Оскільки вона – багатодітна мама, то має пільгу. І все одно за грудень вона заплатила чималу суму – 2700 гривень. А ось лучанка Олена Музичук за 3-кімнатну заплатила аж 3400 гривень.

Левова частка усіх квитанцій – нарахування за тепло. Наприклад, у Анатолія Кравчука за тепло нарахували 1900 гривень. І це ще не максимум, адже в них створене ОСББ, встановлений ІТП та тепловий лічильник, і все ж у грудні за квадратний метр нарахували майже по 30 гривень. Олені Музичук пощастило значно менше – вона за опалення заплатила 2200 гривень за трикімнатну, ІТП у них не встановили, проте тепловий лічильник мають.

Щойно з’явилися нарахування – це стало топ-темою обговорень в громадському транспорті, на вулицях, у соцмережах. Суми в усіх різні, залежать від квадратури житла, чи є централізоване опалення чи індивідуальне, чи є колонка для підігріву води чи централізоване гаряче водопостачання, чи встановлені лічильники на газ, воду й інші нюанси. Проте цифри вражають: 3200 гривень за двокімнатну квартиру в «хрущівці» з лічильниками газу та води,а у декого лише опалення обійшлося в 2000 за «двійку».
Тим, хто мешкає в однокімнатних теж не солодко. Лучанка Ольга Савчук, наприклад за 1-кімнатну квартиру заплатила 1270 гривень, 860 гривень з яких – за тепло. Хоча й тепла, каже, не відчувають, бо в квартирі – постійно холодно, мусять вмикати духовку, аби сяк-так зігріти помешкання. Але в жінки порівняно ще невелика сума до оплати. В місті є такі однокімнатні квартири, мешканцям яких нарахували лише за опалення 1500 гривень.

Чому це так, ДКП «Луцьктепло» пояснило на офіційному сайті. Зокрема, у інформації йдеться, що 80% структури тарифу на теплову енергію складають енергоносії: електрика та газ. Ціна на електроенергію зросла на 10%, а газ для населення подорожчав на 22,8%. Крім того, в структуру тарифу внесли і зростання мінімальної заробітної плати для працівників. Як наслідок за опалення в грудні ДКП «Луцьктепло» нарахувало плату за централізоване опалення в розмірі 41,14 гривень за квадратний метр. І це ще, на жаль, не межа. У січні ця сума, найімовірніше, буде ще більшою.

«ДКП «Луцьктепло» провело нарахування плати за послугу з централізованого опалення у грудні 2018 року в розмірі 41,14 грн за кв.м. В цю суму враховане споживання послуги за старими тарифами впродовж перших 20 днів грудня та впродовж 11 останніх за новими. Про розмір нарахування плати за послугу з централізованого опалення у січні 2019 року повідомимо додатково», - йдеться на сайті. Отож, в січні можна чекати ще більш шокуючих сум в платіжних квитанціях.

Всі, хто отримав такі платіжки, не мають субсидій. Їх або не призначали взагалі, або ж у зв’язку зі зміною порядку нарахування у 2018-му зняли. У відповіді на інформаційний запит ІА Волинські Новини, Луцька міська рада повідомила, що станом на 17 січня 2019 року 19 474 домогосподарств міста отримують субсидії, це майже вдвічі менше, ніж минулого опалювального сезону. Станом на 1 січня 2018 року цифра була інша – тоді субсидію отримували в Луцьку 43 975 домогосподарств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 48
Анатоль_ Показати IP 17 Січня 2019 19:17
В Новiку все добре! Навiть знизили плату за опалення людям! Всi нововолинцi дуже задоволенi!
ЛЮДИНА Показати IP 17 Січня 2019 19:32
Який гвалт.А економити не пробували.На все повинні бути лічильники.Весь світ так живе і вже давно.Люди взагалі не знають за що платять і не хочуть рахувати.Але життя заставить і вже сьогодні.Бо в січні опалення за весь місяць,а це 42,35 ,а будуть морози і буде 50-55 за кв.метр,а може і більше,гаряча вода дорога,вигідніше бойлер,двозонний електролічильник і лампочки ЛЕД,економія холодної і відмова від ванни(душ).Газ без лічильника 3,3,але недовго,можлива на все абонплата.І ще не забувайте про пеню з 1 січня.Отже за калькулятор.Енергоощадливість в маси і дякуємо Богу за теплу зиму.
К.лучанин до ЛЮДИНА Показати IP 17 Січня 2019 20:53
Слухай людино! Не пиши дурниць типу : " Який гвалт.А економити не пробували.На все повинні бути лічильники.Весь світ так живе і вже давно". Так нехай ставлять лічильники, ніхто ж не проти! Це повинна бути державна програма. А ОБЛГАЗИ та ГАЗЗБУТИ це приватні компанії! Що хочуть те і роблять! А маси якраз і ЕКОНОМЛЯТЬ , щоб ти це знала ЛЮДИНО . Я живу в своєму приватному будинку, і утепляв його без чиїхось вказівок за свої кошти, якби це складно не було та своїми силами. Лічильники стоять вже давно. Використання газу, води,електрики - все в розумних межах . Але є одне але... , яке вискочило нещодавно (тобто сьогодні отримав) для усіх споживачів газу - це додатковий платіж і у кожного свій. Тепер за спожитий газ збільшили плату на КОЄФІЦІЄНТ ПРИВЕДЕНИЙ до СТАНДАРНИХ УМОВ =1,08. І сума до оплати вискочила на 200грн. більше. Сумарно тільки за газ 2800грн. Субсидій нам ще не надали, а ми її мали бо в хаті 2 пенсіонери та один хворий непрацюючий ( документи є). Всі необхідні документи подали ще в листопаді 2018р. а субсидій ще нема по сьогоднішний день. Сказали ЧЕКАЙТЕ !А чим платити?Це такий соціальний захист людей в Україні? Таких людей дуже багато ! Отже , в Департаменті соцполітики інформація ще не остаточна, а Пустовіт показує те що йому подають !
І на додаток до К.лучанин Показати IP 17 Січня 2019 21:57
Забув ще написати, що в тій платіжці дрібненьким шрифтом вказано: "різниця в обємах спожитого газу в стандартних та робочих умовах за період з 1грудня 2015 по 30 вепесня , що не в рахунках становить 350кубм. Ми зрозумінням ставимось до ситуації та сподіваємось що найближчим часом Урядом будуть розроблені механізми врегулювання цієї "заборгованості" " ОТАКОЇ , виявляється що загнали штучно (спеціально ) в борги! Я подумав іронічно, як же це ХЛОПЦІ-ГАЗОВИКИ так лоханулись? Їм треба було брати термін не з 1.12.2015 , а ще за 20 років назад! Оце грошви наварили б на українцях! Януковичу таке й не снилось! Це гірка іронія, але таке ЖИТТЯ по НОВОМУ за Президентства Порошенка!
дідо Показати IP 17 Січня 2019 19:41
На Кромбергу зарплата 14 тисяч, так що комуналка дешева. Пенсіонери отримимують субсидії або беруть квартирантів.
ярощук Показати IP 17 Січня 2019 20:46
Это вам не "проклятый совок", где комуналка была 2-5 процентов от средней заработной платы. Теперь платите Фирташам за газ, Ахметовым за уголек и прочим приватизаторам
хехъ до ярощук Показати IP 18 Січня 2019 06:40
це і є совковий підхід до справи
скептик Показати IP 17 Січня 2019 21:06
зате мафіозний клан порошенко і К одержує супер-прибутки.
nana Показати IP 17 Січня 2019 21:20
А вчитель чи медсестра чим мають платити? Чи продавець з зп 5000-6000?
Pavlo Показати IP 17 Січня 2019 21:20
Это вам не томос
ЛЮДИНА Показати IP 17 Січня 2019 21:57
По- перше:тарифи формують органи місцевого самоврядування(тобто міська рада,яку ви обрали)на все,окрім ціни на газ,хоча це також не компетенція уряду.І президент тут нідочого,не пересмикуйте.Який коефіцієнт?То не платіть.НКРЄКП заборонила нараховувати цей платіж.Як це хочуть,те і роблять,бо приватні.Ну і що.Вони працюють в законодавчому полі України і зобовязані його виконувати.В нас і електроенергія від приватної структури і де не створять ОСББ призначать управлінця,або компанію,скоріш приватну,які виставлять свою ціну.Ви маєте право не підписувати договірні відносини,прибирате самі.А хочете жити в приватному будинку,доведеться платити за використаний ресурс,що тут неправильно.В Японії взагалі немає опалення і нічого.Опираюсь виключно на факти і аргументи,а Ви ні нащо,просто даруйте "плач".Вимагайте встановлення лічильників,Закон про ЖКП це зобовязує постачальників,якщо Ви його читали.Можна перейти на інд.опалення за певних умов(згода всіх).У Вас мова ні про що.
скептик до ЛЮДИНА Показати IP 17 Січня 2019 22:25
таке враження, що ви з місяця звалились.
До Людини до ЛЮДИНА Показати IP 17 Січня 2019 22:32
Орієнтовно 90% суми в платіжці - це опалення, яке на 80% є похідним від вартості газу, ціну на який НЕ формують, і НЕ впливають органи місцевого самоврядування. Вам вже в попередньому коментарі відповіли, але до вас "не дійшло". Вартість споживання електроенергії та води має набагато меншу вагу, тому ваш коментар недоречний.
123 Показати IP 17 Січня 2019 22:12
А ви далі ведіться на Пороха і його томос...Розводять вас усіх як лохів,а ви йому дозволяєте це з вами робити.Вийдіть всі на мітинг,всі міста України,в один день,скажіть Пороху хай цей томос засуне собі в дупу,що вам хочеться їсти,достойної зарплатні,і доступної комуналки,а не впарювання релігійної ху....ні.Раніше вас церква розводила на гроші,і ці гроші їхали в Москву,після одержання томосу гроші будуть лишатись в Украіні,але розводити релігійні га...они вас будуть і далі
До 123 до 123 Показати IP 18 Січня 2019 09:57
Якого це милого гроші лишатимуться в Україні? Хто Вам таке сказав? А до Константинополя що будуть передавати, цукерки?
Валентина до До 123 Показати IP 18 Січня 2019 17:17
А ви до Путіна свого зверніться, там краще))). При чому тут Порошенко і Томос??? Явно видно на кого людина працює, провокатор ви путінський!
Ахаха до Валентина Показати IP 21 Січня 2019 08:56
Ну як школу, дорогу, дитсадок, лікарню, приватний завод відкривати, то це заслуга Петі, а комуналка - це уряд, це не до сонцелікого. І да я теж путінский провокатор.
ss Показати IP 17 Січня 2019 23:15
ЯК ВІДМВИТИСЬ від послуг компанії луцьктепло???? Ось повинно бути основне питання! Економ не економь тебе ставлять перед фактом. Хр*н я буду платити. Як бути, мене не було в грудні і січні, теплом не користувався але винен....країна д.....в. Далі бігайти дивіться на томоса вітайте і либьтесь тим хто вас пригнічує.
тиц Показати IP 17 Січня 2019 23:34
чо ви заблеяли? платіть, барани у кастрюлях. фу, які ви мерзенні. мене досі нудить.
Валентина до тиц Показати IP 18 Січня 2019 17:18
Праведний ватник, ти що заблудився???
До 123 Показати IP 18 Січня 2019 00:38
Повага за правду.
таксист Показати IP 18 Січня 2019 01:24
петя нас таки нагибают
ЛЮДИНА Показати IP 18 Січня 2019 07:22
Аналізуйте трохи ситуацію.Це сьогодні газ по 8,5,а до кінця року він буде 11,а то і по 12 грн.і що далі?Все одно прийдеться пристосовуватись.Далеко не всі поляки дозволяють собі опалювати газом і це факт.Я пишу про реальні речі,а Ви про ілюзію і обманюєте себе.Так потрібно обєднуватись і встановлювати в своїх будинках ВОТЕ,ІТП,балансуючі крани,проводити утеплення,впроваджувати енергоефективні заходи...Так дорого,прийдеться брати кредити,але з 2015 року вже мешканці є балансоутримувачами своїх будинків і ніхто за них робити нічого не буде.Не чекайте "манни небесної",бо в країни великі борги їх потрібно повертати(в цьому році понад 400 млрд.грн.).От тільки до чого тут президент,ніяк не втну.Не допоможе ні злоба,ні агресія,тільки ми самі.Удачі і здоровя,воно ще нам ой як знадобиться.
Ккк Показати IP 18 Січня 2019 08:37
В нас однокімнатна квартира (30 кв.м). Живем троє. За тепло 1200 грн, але в квартирі завжди дуже жарко. За все вийшло 2050 грн. Субсидію призначили у розмірі 110 грн, хоча я в декреті, а у чоловіка середня зп. Дивилась платіжку за минулий рік, то такі самі суми були, але тоді не враховували доходи чоловіка і субсидія була суттєвіша.
123 Показати IP 18 Січня 2019 08:49
4700! ЧОТИРИ 700 заплатив. Слава Україні.
ігор Показати IP 18 Січня 2019 09:27
Людей поклали на колліна а бюджетники мовчать їх звозять до Порошенка і вони за своїх дітей і внуків нічого не можуть спитати бо бояться щоб і в них не забрав роботу. Чому всі Януковича гнали а цей президент в 5 раз зробив гірше і всі мовчать?!! Оце Європа, інші країни вже виходять з такої Європи. Бо робочих місць і зарплати немає нормальної а тільки останні соки вижимають
Валентина до ігор Показати IP 18 Січня 2019 17:21
На коліна самі стаєте перед окупантом! І хто це з Європи виходить??? Ви чию пресу читаєте заблудший???35
ДО Ккк Показати IP 18 Січня 2019 09:58
Заплатили по 41,14 за метр кв.Чому не монтуєте ВОТЕ?Ми заплатили по 23.
Лучанин Показати IP 18 Січня 2019 10:40
Сусідів зверху і знизу немає. Трьохкімнатна бокова квартира. Опалення в підлозі (вода). 5000комуналка. 4200 з них газ. )
Сам Показати IP 18 Січня 2019 10:41
Таке відчуття що цей газ нічого не гріє
Остап В. Показати IP 18 Січня 2019 12:15
Наталія Парфенюк, Ви питаєте, чому всі так багато платять за газ. За це дякуйте нашому пану Порошенку та його владі.
за сало Показати IP 18 Січня 2019 14:56
заплатили і на майдан скакати .Хто не скаче той не платить.
Валентина до за сало Показати IP 18 Січня 2019 17:24
Валіза, вокзал і любима раша!!!
Лучанину Показати IP 18 Січня 2019 16:37
Що таке комуналка?Є платежі за певні послуги і енергоресурси.Опалення підлогове,радійте.Ви самі таке вибрали,чи хтось Вас примусив?Жодного коментаря по суті немає.Як шукати вихід,які дії тактичні,а які стратегічні.Одна балаканина,образи і приниження держави.Все.Може пора почати з себе...з квартири,підїзду,будинку,міста.
К.лучанин до Лучанину Показати IP 18 Січня 2019 17:49
Лекції тут не треба читати "вумніку" ! Ви дурака не вмикайте. Тарифи хто підняв, не знаєте? Це констатація фактів після підвищення цін!! А ви дорогенький вумніку знали про КОЄФІЦІЄНТ привидення до робочих , який вплинув на платіжки ? Ніхто про це не знав! А його взяли та застосували заднім числом з 1.12.2015р , мотивуючи фізичними властивостями ГАЗІВ. Які "розумники" в Україні є ! Для вас спеціально кажу що Держава це є репресивний механізм влади ! Україна є олігархічною державою з величезною корупцією, і при чому тут "починати з себе". Вихід нехай шукають можновладці разом із гарантом, якого просто треба вже гнати. Це далі від українців залежить, отут я згідний що почнемо із себе із відповідальністю віднесемся до ВИБОРІВ влади на всіх рівнях! Французи заставляють владу рахуватись з народом та поважати його , молодці!
andrei Показати IP 18 Січня 2019 17:40
а у нововолинську максимальній тариф 69 грн за метр квадратний,слава сапожнікову за європейські тарифи
40 квартал Показати IP 18 Січня 2019 18:01
За 49,2 м. кв. заплатила 3100. Дали аванс на роботі 300 гр. тому що була на лікарняному. Позитивних думок немає.
К.лучанину Показати IP 18 Січня 2019 18:49
Так,я розумний і що-це заборонено.Бо я читаю і аналізую законодавство України і не сплачую ніяких коефіцієнтів заднім числом і також "міфічних"норм споживання газу,надуманих Волиньгазом(приватною 100%структурою),але яка зобовязана виконувати Закони України і вони до мене претензій не мають,а якщо так,то нехай подають до суду.Нікому лекції не читаю,констатую факти.Луцьктепло поставляє теплову енергію до входу в будинок,а далі ваші справи.Ми сплачуємо 20-23 за кв.м,гарячу воду не споживаю,дорого,холодна по лічильнику,електро по лічильнику(двозонному-бойлери),газ поки що, по нормах Постанови КМ(до монтажу лічильника в квартирі-Закон(за кошти надавача послуги).Хотілось би ІТП(немає тех.можливості),хоча б баланс. крани і утеплення(бажано після енергоаудиту).Що ще прояснити,запитуйте.
Ss до К.лучанину Показати IP 20 Січня 2019 08:40
Тобто є варіант законно не платити за опалювання, або послуги які я не хочу отримувати котрі мені нав'язують.
Андрій Показати IP 18 Січня 2019 22:52
Які там платіжки ? Які захмарні ціни на комунальні платежі ? У нас же Томос є ! Тіштеся люди ! Намащуйте його на хліб і тіштеся !!!
до всіх хто в темі до Андрій Показати IP 21 Січня 2019 14:25
а давайте продамося за порожні обіцянки про дешевий газ! нащо нам незалежна Україна, нащо нам гідність - ми коштуємо тих самих 30 срібників а може й менше, бо нам їх ще ніхто не дав (І НЕ ДАСТЬ), а ми вже продалися. продалися окупанту і всім його прихильникам, які готові вести з ним переговори. нащо думати ширше свого побуту, нащо памятати в імя чого загинули патріоти (вже ж точно не в імя комуналки)... продажні дешеві українці, самі собі вороги. стільки дістали за останні 4 роки, але так мало зрозуміли бо в очах тільки грошики-грошики-грошики і всім муляє Порох, бо не продався путіну
ЛЮДИНА Показати IP 21 Січня 2019 20:15
Дякую.Вірю в українців і впевнений,що таких все таки більшість.Слава Богу і Слава Україні.Почніть аналізувати і не голосуйте емоційно,а раціонально.Всім дуже тяжко,боляче і "тисне" несправедливість.Але ці ХЛОПАКИ-УКРАЇНЦІ гинули за наше майбутнє.Не підведімо їх і їхніх рідних.
Пересічний громадяни Показати IP 22 Січня 2019 10:48
Був у Європі. В угорщині 1 кв.м опалення коштує приблизно 1 євро. У Польщі приблизно 1 доллар. Які європейські тарифи мають бути в нас?! Люди, ми вже платимо дорожче ніж у ЄС!
Степан (Крымчанин) Показати IP 22 Січня 2019 13:59
Знаю, модератор не пропустить. Але, в мене від цифр шок. Порівняйте. В мене трьошка в Сімферополе в спальном мікрорайоні "Москольцо". Всі платежі комунальні+ел.енергія+газ+домофон+охорона квартири+інтернет+кабТВ становить 6500-7000 рб. По курсу Нацбанку України це 2730-2940 грн. Нас троє-я пенсіонер, дружина працює вчителем, донька теж вчитель. В нас всі платежі становлять 7,3% від загальной суми надходжень. Що робиться на Україні? Ви завжди були спокійні, розважливі люди. Що з Вами зробили? Може дійсно щось "пороблено"?
гiсть до Степан (Крымчанин) Показати IP 7 Лютого 2019 17:23
У нас в Сiмферополi теж цiни пiднялися,перевiрками на все дiстали,та хоч на iжу i комуналку вистачаэ.А у Краснодарi вищi зарплати i меншi цiни на харчi.Не чiпляйтесь до волинян,нелегко iм зараз.Мира i добра вам.
Валя Показати IP 22 Січня 2019 14:05
Дуже дорого!! люди виживають скоро або в Польшу або в смітники ритись поліземо і то там вже нічого путньогго не викидають всі економлять
мысль Показати IP 25 Січня 2019 12:30
ПОСТАНОВА Верховної Ради України Про оплату житлово-комунальних послуг населенням України Значне падіння життєвого рівня населення в результаті підвищення цін на споживчі товари, зростання заборгованості по заробітній платі і пенсіях зумовлює подальше збільшення заборгованості громадян за житлово-комунальні послуги. Для забезпечення конституційних прав громадян України і недопущення звуження їх змісту та обсягів (статті 22 і 48 Конституції України) Верховна Рада України постановляє: 1. Встановити плату за житло і комунальні послуги не більше 15 відсотків фактично отриманого сукупного доходу сім'ї. Рівень сукупного доходу сім'ї і частка плати за житлово-комунальні послуги у цьому доході встановлюються на підставі декларування доходів усіх членів сім'ї. 2. Заборонити Кабінету Міністрів України, місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, підприємствам і організаціям незалежно від форм власності відключати жилі приміщення від енерго-, тепло-, водо- і газопостачання та відселяти із житла громадян у разі невнесення ними плати за житлово-комунальні послуги у зв'язку з невиплатою заробітної плати або пенсії і непризначенням субсидії. 3. Виконання Постанови Верховної Ради України "Про оплату житлово-комунальних послуг населенням України" покладається на Кабінет Міністрів України, місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування 4. Генеральному прокурору України взяти під контроль виконання цієї Постанови. Голова Верховної Ради України О. ТКАЧЕНКО м. Київ 18 березня 1999 року N 512-XIV
катерина Показати IP 26 Серпня 2020 00:15
хочу написати ро субсидії які познімали з пенсіонерів позилого віку пенсія 2 тис 100 комунальні 1тис 800 чим жити і лікуватись ціни в аптеках хоч і не знати чи відти вийдеш бо предложать високі ціни яких у пенсіонера немає бо в україні уже подолали єпоху бідності або бідність тільки почалась забрали усі пільги і субс у найбідніших людей в україні оперли всі комунальні на їхніх дітей які не працюють як жити далі ічим лікуватись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus