USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чому в луцьких комунальників ростуть борги

5 Серпня 2015 16:38
Товариство «М.Ж.К.», яке надає комунальні послуги в обласному центрі, звітує, що сьогодні найбільшою проблемою підприємства є борги населення. Скаржаться підприємці й на якість роботи виконавчої служби, мовляв, не виконують належно свою роботу, і підприємство недоотримало мільйони гривень.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради сьогодні, 5-го серпня.

«Товариство працює в Луцьку із 1996-го року. Основні проблеми - це борги населення, за станом на 1 липня 2015-го року вони становлять 2 мільйони 10 тисяч гривень. Оплата населенням наших послуг - 97,9%. Ми вивішуємо списки боржників на під’їздах, інформаційних дошках, далі проводимо співбесіди. Коли ж люди не віддають борги, то звертаємося в суди. Далі Феміда направляє Ухвалу в державну виконавчу службу, й тут чимало справ «зависають». Нам кошти не повертають, натомість виконавча служба закриває справу. Борг перед нами лишається», - розповідає директор Товариства з обмеженою відповідальністю «М.Ж.К.» Валерій Ковалюк.

Загалом по справах, що передані у державну виконавчу службу, лишається непогашеною заборгованість в сумі 39 мільйонів 3829,35 гривні.

З цього приводу ситуацію коментує Інформаційному агентству Волинські Новини працівник відділ ДВС Луцького районного управління юстиції Геннадій Плугов.

«Дійсно, є справи, які ми повертаємо тому, хто до нас звернувся, але це не через нашу халатність. Є випадки, коли просто неможливо виконати рішення суддів, адже у людей немає майна. Якщо ж немає майна, а люди отримують зарплату чи пенсію, то до 20% можна щомісяця стягувати. А як немає і таких доходів, то нічого брати – закриваємо справу. У селах бувають і такі випадки, що в будинках вікон немає…», - пояснює виконавець.

Зауважимо, товариство «М.Ж.К.» надає послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, послуги з вивезення побутових відходів власникам квартир, наймачам.

Обслуговує воно 106 багатоквартирних будинків загальною площею 501,4 тисячі метрів квадратних, а це 22159 мешканців, обслуговує і прибудинкову територію - 418,2 тисячі метрів квадратних, також виконує роботи з благоустрою та озеленення території міста Луцька. На підприємстві працює - 179 чоловік, автотракторний парк нараховує 13 одиниць техніки.

Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «М.Ж.К.» Валерій Ковалюк поінформував, що на диспетчерську службу за період 2012 - І квартал 2015 року надійшло 40605 від лучан з приводу ремонту сантехнічних мереж, електропостачання та інших, на які виїжджали та займалися ремонтними роботами.

Отримувачі послуг від «М.Ж.К.» озвучили на виконкомі ще одну проблему в роботі товариства – зависока ціна.

«У нас тариф розрахований приблизно 1,3 гривні за метр квадратний», - відповів керівник.

Його доповнила заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська, яка сказала, що 65 % тарифу – це зарплата, десь 25% - матеріали й інші 10% це дрібні витрати та рентабельність.

Аби містяни платили справедливу ціну, члени виконкому зобов’язали провести перерахунок тарифів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
як це? Показати IP 5 Серпня 2015 17:20
за станом на 1 липня 2015-го року борги населення становлять 2 мільйони 10 тисяч гривень. загалом по справах, що передані у державну виконавчу службу, лишається непогашеною заборгованість в сумі 39 мільйонів 3829,35 гривні. Це що, більше 37 мільйонів штрафних санкцій?
немо Показати IP 5 Серпня 2015 17:30
назва "в луцьких в комунальників".... Якось неграмотно виглядає
Знаючий Показати IP 6 Серпня 2015 08:27
Шановний Директор "М.Ж.К" Валерій Ковалюк! А чому ви скаржитесь на заборгованість населення якщо у ВАШОГО СИНА, який проиває на Федорова, заборгованість порядка 3500грн. І платити він, судячи з його розповіді, не збирається. Каже що він "не лох"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus