USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Шойгу змінив Суровікіна, очікуються серйозні наступи Росії, – політолог

12 Січня 2023 10:49
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу неспроста поставив начальника ЗС РФ Валерія Герасимова керувати вторгненням, знявши з цієї посади Сергія Суровікіна. Це може вказувати на підготовку Кремлем до серйозного вторгнення, вважає політолог Марк Галеотті.

Про це інформує УНІАН.

Галеотті вважає, що цим рішенням покарали і Суровікіна, і самого Герасимова. Якщо Герасимов не виправдає грандіозні плани Путіна щодо України, то його просто усунуть.

На думку експерта, у Путіна, ймовірно, досі багато «нереалістичних ідей», які він планує реалізувати під час нового серйозного наступу. Нове призначення є «підтвердженням того, що очікуються серйозні наступи». У будь-якому випадку Путін зможе спихнути на Герасимова всі майбутні провали своєї армії.

Суровікін пробув командувачем вторгненням в Україну трохи більш як три місяці. Його прихід ознаменувався першими ракетними ударами по українській енергосистемі.

Як повідомляли, днями Шойгу понизив наближеного до Пригожина генерала на посаді, замінивши його начальником Генштабу ЗС РФ Валерієм Герасимовим. Провоєнна аудиторія обурюється, боячись, що кровожерливих атак на Україну стане менше.

Росія готує новий наступ

Про це ще наприкінці 2022 року заявив Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний. За його словами, не можна виключати повторної спроби ворога захопити Київ.

Однак на сьогодні прямої загрози для столиці немає, хоча українські військові готові до різних сценаріїв розвитку подій.

Нещодавно в розвідці заявили, що Росія готується оголосити нову хвилю мобілізації, зокрема призвати до 500 тисяч осіб, через вичерпання ресурсів живої сили у боях на Донбасі й півдні України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus