USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Штам Omicron виявили вже у 23 країнах, – ВООЗ

1 Грудня 2021 19:37
Щонайменше 23 країни повідомили про наявність у них штаму коронавірусу Omicron.

Про це заявив під час брифінгу глава Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреєсус, передає Укрінформ із посиланням на Твітер ВООЗ.

«Поява варіанту Omicron, зрозуміло, привернула увагу всього світу. Принаймні 23 країни у п’яти з-поміж шести регіонів ВООЗ повідомили про випадки Omicron, і ми очікуємо, що ця кількість зростатиме», – сказав Гебреєсус.

Телеканал CNN передає, що новий штам зафіксували у таких країнах: в Австралії – 7 випадків, в Австрії, Бельгії, Чехії, Франції (Реюньон), Саудівській Аравії – по одному випадку, у Ботсвані – 19, у Бразилії – 2, в Канаді – 6, у Данії – 4, в Німеччині – 9, у Гонконзі – 4, в Ізраїлі – 4, в Італії – 9, в Японії – 2, у Нідерландах – 16, у Нігерії – 3, у Норвегії – 2, в Португалії – 13, у Південній Африці – 7, в Іспанії – 2, у Швеції – 3, у Великій Британії – 22.

Читати ще: Лікарка назвала симптоми зараження штамом Омікрон

Також у ВООЗ вважають, що повна заборона на міжнародні поїздки не запобігатиме поширенню омікрон-штаму коронавірусу.

Нагадаємо, ще вчора ввечері повідомлялось про виявлення нового штаму в 11 країнах. А раніше Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що новий варіант коронавірусу Omicron становить «дуже високий» ризик для світу і може призвести до серйозних наслідків у деяких регіонах. У Європейському центрі із запобігання та контролю захворювань (ЄЦКЗ) вважають, що новий штам коронавірусу Omicron може бути більш стійким до вакцин та швидше поширитися. Міністр охорони здоров’я Ізраїлю Ніцан Горовіц заявив, що повний курс вакцинації та бустерна доза захищають від нового варіанту коронавірусу.

Як повідомляли, Україна вводить самоізоляцію для громадян при в'їзді через штам «Омікрон».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus