USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Україна вводить самоізоляцію для громадян при в'їзді через штам «Омікрон»

29 Листопада 2021 15:43
Міністерство охорони здоров’я працює над планом заходів для запобігання зараженню громадян України штамом коронавірусу «Омікрон». Зокрема, Кабмін вводить самоізоляцію при в’їзді в країну.

Відповідне рішення ухвалили на нараді в понеділок вранці, інформує Урядовий портал.

Зокрема, Кабмін вирішив не пускати на територію України без проходження самоізоляції осіб, які перебували на території країн Південної Африки, де зафіксували новий штам коронавірусу.

На обов’язкову 14-денну самоізоляцію відправлять мандрівників, які провели понад 7 днів у:

- Південно-Африканській Республіці,

- Республіці Ботсвана,

- Зімбабве,

- Намібії,

- Королівстві Лесото,

- Королівстві Есватіні,

- Республіці Мозамбік.

Штам «Омікрон» має наукову назву B. 1.1.529. У спайк-білку штаму виявлено 32 нові мутації. Тяжкість захворювання, викликаного «Омікроном», поки не встановлена. Захворювання також може протікати безсимптомно.

Поки що штам зафіксований в ПАР і в Європі, і часто зустрічається у молодих людей. Наявні ПЛР-тести ефективно розпізнають «Омікрон». Є підстави припускати, що він може поширюватися швидше, ніж «Дельта», в тому числі серед вакцинованих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олесь Показати IP 29 Листопада 2021 16:26
А від цьо штаму вакцина та сама допомагае чи іншу якусь колоти треба . Чи то немае різниці яка зараза прийшла , все вилікуе файзер .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus