USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Шторм у Фінляндії: без світла понад 60 тисяч домівок

17 Вересня 2020 18:08
Осінній шторм «Айла» вирує у Фінляндії. Внаслідок негоди понад 60 тисяч домогосподарств без світла.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на фінський портал Yle.

Найпотужніше стихія вирувала у західній Фінляндії. Вранці у четвер шторм досяг центру країни і зараз прямує на південний схід.

Шторм викликав серйозні відключення електроенергії, особливо на західному узбережжі та у східній провінції Кайнуу. У понад 140 муніципалітетах електроенергії немає в більш, ніж 60 тисяч домогосподарств.

За даними метеорологів, середня швидкість вітру була 29 метрів за секунду. При цьому на метеостанції Піетерсаарі вночі зафіксували пориви до 35 метрів за секунду.

Штормовий вітер повалив дерева на дороги і лінії електропередач. Через негоду скасували кілька поромних рейсів Гельсінкі-Таллінн.

Фінський метеорологічний інститут у середу опублікував попередження про дощі і повені в центральній частині країни.

Управління дорожнього руху Фінляндії попередило, що наслідки шторму можуть вплинути на рух автомобільного і залізничного транспорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus